Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Πως παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας!


Ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012 Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, 

σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς...

τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο εντιμότατος πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ».
9402b95f-4852-473c-8b63-36e43b01b702
Παρά τις καταγγελίες δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Τελικώς, το 2013 ο πρέσβης εκλήθη για εξηγήσεις στο Καράκας και μετά από συναντήσεις επέστρεψε τελικά στη θέση του πίσω στην Αθήνα.
890865ea-a0e8-4049-9397-9b390943b759
Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, για το ευαίσθητο, όπως το χαρακτήριζε, θέμα που είχε προκύψει με τον πρέσβη της χώρας του στην Ελλάδα, ζητώντας την παρέμβασή του: «Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».
4ccefbff-295a-4c04-b3b6-530dcb3c3093
ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ!
Η παραβατική συμπεριφορά του διπλωμάτη, δεν περιοριζόταν, όμως, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Όπως αποκάλυψε μία από τις πρώην υπαλλήλους:«Μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος Ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή”; Κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και με προσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και πρέπει να λάβει μέτρα» αναφέρει μια από τις καταγγέλουσες.
Μια άλλη περίπτωση είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο: «κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μου χάιδευε το μπούτι. Μετά στο αυτοκίνητο μου είπε ότι πρέπει να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Όταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην Πρεσβεία».
«Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με, με βία από τα χέρια του »
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega Channel, ο Γκονζάλες για να εκδικηθεί την αντίδραση τόσο των γυναικών αλλά και του πρωθυπουργού ζήτησε να απολυθούν οι καταγγέλουσες. Αυτό συνέβη λίγους μήνες πριν όταν ήρθε ο αντικαταστάτης του Γκονζάλες. Η μόνη που έμεινε στην θέση της ήταν η κόρη του κορυφαίου υπουργού τ

Δεν υπάρχουν σχόλια: