Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Συνέντευξη για δουλειά: Η ερώτηση που πρέπει να κάνει υποψήφιος για να τον... προσλάβουν

Συνέντευξη για δουλειά: Η ερώτηση που πρέπει να κάνει υποψήφιος για να τον... προσλάβουνΥπάρχουν πολλές συμβουλές για το πως θα κάνεις καλή εντύπωση σε μία συνέντευξη για δουλειά. 

Το μυστικό, όμως, είναι να κάνεις διακριτικές ερωτήσεις, ώστε να μπεις στο μυαλό του άλλου.

Αυτό που κοιτάνε κυρίως οι εργοδότες όταν ψάχνουν για καινούργιο υπάλληλο είναι το πρόσωπο και η... ατάκα.
Από τη μία θέλουν το πρόσωπό σου να τους βγάζει μία καλοσύνη για να μπορέσουν να σε εμπιστευθούν πιο εύκολα και από την άλλη θέλουν να ακούσουν αυτό το κάτι διαφορετικό (γιατί οι περισσότεροι τους λένε τα ίδια και τα ίδια).
Και επειδή σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι έγινε εκείνη τη φορά και δεν σε ξαναπήραν ποτέ τηλέφωνο, αυτή η ερώτηση στο τέλος της συνέντευξής σου είναι και η πιο σημαντική.
Σύμφωνα με τον Francoies Jobin, ιδρυτής και αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας Wirkin, το ερώτημα που θα κάνει τον άλλον να κολλήσει με θετική έννοια είναι το εξής:
«Έχω πει κάτι ή σας έδωσα κάποιο λόγο που να σας κάνει να αμφισβητείτε πως είμαι ο κατάλληλος για αυτή την δουλειά;».
Μέσα από το ερώτημα αυτό δείχνεις ότι έχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου καθώς και ότι είσαι πραγματικά πρόθυμος να δουλέψεις εκεί. Παράλληλα είναι πολύ πιθανό να εκπλαγεί ευχάριστα, βλέποντας την αποφασιστικότητά σου και την πυγμή σου. Οπότε την επόμενη φορά, μην διστάσεις, ίσως να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: