Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Έγγραφο «φωτιά» του 2010 για μείωση του ελλείμματος


  ΟΛΑ  ΗΤΑΝ  ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ  


" Το ΔΝΤ ουδέποτε υποχρέωνε μία κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μόνο έτος (στόχο που τον χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο  και μάλλον ανέφικτο) καθώς δεν υφίστατο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας "  
αναφέρει το τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στις 29 Μαρτίου 2010 ο Π. Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
Με αυτό προειδοποιούσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι ...

«υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα».
Το συγκεκριμένο τηλεγράφημα, κοινοποιήθηκε όπως υποστηρίζει ο κ.Ρουμελιώτης και στον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον τότε υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου του 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας κ. Βράιλας με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσιγκτον, ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι 
στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχθεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.
Ο πρέσβης τόνιζε μάλιστα πως το ΔΝΤ, χαρακτήριζε το στόχο «άπιαστο» και επεσήμαινε πως αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση θα υπάρξει έξαρση των κοινωνικών αντιδράσεων.

ellinonpaligenesia.blogspot.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: