Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο τραγικός κυβερνητικός συρφετός επι κατοχικής πρωθυπουργίας ΓΑΠ, θα "βάλει" τελικά την υπογραφή της Ελληνικής Χρεοκοπίας!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μετά από την τόση ΑΠΑΤΗ ...Πρέπει να έχουμε "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"; Οταν είναι βέβαιη η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ; Και ο ΛΑΟΣ θυσιάσθηκε στ' όνομα του ΕΥΡΩ;

Financial Times
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται για πρώτη φορά έτοιμοι να αποδεχτούν ότι η Αθήνα θα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών σε τμήμα των ομολόγων της, στο πλαίσιο νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο θα μειώσει σε ανεκτά επίπεδα το συνολικό δανειακό βάρος της χώρας.
Τι σημαίνει αυτό;
Παραθέτουμε μια ανάλυση εκ των διεθνών κοινά αποδεκτά χρηματοοικονομικών κανόνων σε ότι αφορά μια "επιλεκτική" ή όποια άλλη δημοσιονομική "πτώχευση" μιας χώρας!
Πρώτα όμως ας δούμε ποια είναι η διαδικασία κήρυξης μιας χώρας σε καθεστώς χρεοκοπίας, πως στοιχειοθετείται ένα “πιστωτικό γεγονός”, τι γίνεται με τα περιβόητα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (cds) και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο. ..

Η ISDA (International Swaps and Derivatives Association), είναι η διεθνής υπηρεσία διακανονισμών χρηματοοικονομικών συναλλαγών, η υπηρεσία δηλαδή που επί της ουσίας πιστοποιεί τις αξιολογήσεις κάθε εκδότη ομολόγου, που με δυο λόγια πιστοποιεί πότε και πως συντρέχει λόγος χρεοκοπίας, άρα και πληρωμής των ασφαλίστρων κινδύνου.
Με βάση τους κανόνες της ISDA, τα Credit Default Swaps (CDS) πληρώνονται στον κάτοχο όταν συντρέχει τουλάχιστον ένας εκ τριών βασικών παραμέτρων: όταν υπάρχει αδυναμία (στάση) πληρωμών εκ μέρους του εκδότη κάθε ομολόγου, όταν ... αποκηρύσσεται από τον εκδότη η υποχρέωση πληρωμής (Repudiation) ή όταν αποφασίζεται αναδιάρθρωση του υφιστάμενου χρέους (Restructuring). Το τελευταίο φυσικά εμπεριέχει την επιλογή του “κουρέματος” (haircut) του χρέους, ήτοι την αποπληρωμή μέρους της αξίας κάθε ομολογιακής έκδοσης έναντι της αρχικής, ονομαστικής.

Αντιθέτως ΔΕΝ συνιστά άμεση πληρωμή των cds η απευθείας υποβάθμιση του ίδιου του εκδότη μιας ομολογιακής έκδοσης. Με δυο λόγια δεν “πυροδοτεί” την πληρωμή των cds η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας που έχει εκδώσει ένα ομόλογο, ούτε καν αν η συγκεκριμένη χώρα έχει “βαθμολογηθεί” από τους οίκους αξιολόγησης ως χρεοκοπημένη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατηγοριοποίηση της ISDA μεταξύ των διαφόρων μορφών “αναδιάρθρωσης”. Με δυο λόγια ποια είναι η διαφορά μεταξύ εθελοντικής ή υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης, εθελοντικής ή υποχρεωτικής συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων στην “τροποποίηση” του χρέους.
Σύμφωνα με την ISDA επισήμως ΔΕΝ υπάρχει καμία διαφορά ως προς την μορφή.

ΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ....... ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Τώρα εάν η πτώχευση αυτή είναι λόγος "πληρωμής" των cds ,των ασφαλίστρων κινδύνου
μπορούμε εκ του ασφαλούς να πούμε ότι η μέχρι εχθές πρεμούρα των επενδυτών στα ελληνικά cds φανερώνει ότι οι "επενδυτές" ήξεραν εκ των προτέρων την δρομολογούμενη κατάσταση και παρόλες τις ανακοινώσεις του eurogroup εξακολουθούσαν να επενδύουν στην χρεοκοπία της χώρας... (κάντε κλικ εδώ  )

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΤΗ ΔΙΑ ΑΠΑΡΤΙΑΣ  ΤΩΝ  ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΝΗΠΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΑΝΟΜΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΩΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!







ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ...ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ! 
ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

O υπουργός των Οικονομικών κ. Βενιζέλος προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την χρεοκοπία και εμμέσως για την επιστροφή στη δραχμή!
Προσπαθεί βέβαια να εξωραϊσει το γεγονός, τονίζοντας ότι η λέξη "επιλεκτική χρεοκοπία" δεν πρέπει να μας τρομάζει!!!
Αφού ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, αφού ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, χρεοκοπούν και επισήμως την χώρα, ώστε να δικαιολογήσουν κάποια στιγμή τη στάση πληρωμών, το... "κατεβάζουμε ρολλά" που ήδη έχει πει ο προκάτοχος του Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου και το ότι οσονούπω γυρίζουμε στη δραχμή!!!
Έτσι ακριβώς δεν έγινε με το ΔΝΤ; Το αποκήρυσσαν όλοι με πρώτο τον Παπανδρέου, ώσπου μάς έβαλε αιφνιδίως στις δαγκάνες του ΔΝΤ. 
Έτσι και με την χρεοκοπία: Αναθεμάτιζαν τους πάντες που μιλούσαν για χρεοκοπία, μέχρι και έναν τορναδόρο έστειλαν στον εισαγγελέα γιατί τόλμησε να γράψει στο διαδίκτυο ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, ενώ σήμερα η ίδια η Κυβέρνηση με τα πιο επίσημα χείλη μιλάει για ...επιλεκτική χρεοκοπία! 
Μην αμφιβάλλετε ότι οσονούπω γυρίζουμε στην δραχμή. Άλλωστε για κάτι τέτοιο μας προετοίμασε και η Ευρωπαία Επίτροπος κα Δαμανάκη! 
Το ευρώ καταρρέει και επιστρέφουμε στη δραχμή, όσο και αν αυτή τη στιγμή οι ίδιοι άνθρωποι το αποκηρύσσουν!
Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ξεστομίζεται η λέξη χρεοκοπία από σημαίνον στέλεχος της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας  για "επιλεκτική χρεοκοπία", η οποία τρομάζει χωρίς λόγο, συνέχισε:
"Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός. Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα. Εάν είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί και έχουμε σχέδιο να εφαρμόσουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς όφελός μας. Όλα γίνονται για να δοθεί μια λύση και διέξοδος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: