Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ας τελειώνει το παραμύθι !!

Η πρόσφατη αναθεώρηση του ελλείματος στο 16%, δυόμισι περίπου ποσοστιαίες μονάδες πάνω απ΄την προηγούμενη εκτίμηση του Απριλίου, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.
Είναι σίγουρο,  με βάση αυτή την εξέλιξη, ότι τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών κι οι περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των στελεχών της κυβέρνησης, που πληθαίνουν λόγω και προεκλογικής περίοδου, δεν πείθουν κανένα.  
Τα νέα μέτρα λοιπόν πρέπει να θεωρούνται σίγουρα, και το μόνο που δεν γνωρίζουμε (αλλά μπορούμε φανταστούμε) είναι η ένταση της σκληρότητας τους.
Ας μην έχουμε αυτάπάτες αγαπητοί φίλοι και φίλες. Αυτό το θέμα με τα συνεχή μέτρα είναι το spirale d' infernale που λένε οι Γάλλοι ή πηγάδι χωρίς πάτο όπως λέμε μεις.
Η τρόϊκα έχει βρει στο "πρόσωπο" της Ελλάδας την κότα που κάνει το χρυσό αυγό. ...
 Έχει κάθε λόγο να εμφανίζει κάθε φορά κάποιο οικονομικό μέγεθος που θα δικαιολογεί νέα μέτρα, και τα νέα μέτρα καινούριο δανεισμό ή παράταση του υπάρχοντος. 
Οι άνθρωποι έχουν στα χέρια τους τα μέσα και μπορούν να εμφανίσουν ανα πάσα στιγμή όποιο οικονομικό μέγεθος θέλουν, όπως θέλουν.
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή. 
Δεν είναι άλλωστε και λίγο να δανείζεις τεράστια ποσά με επιτόκιο που φτάνει ακόμα και το 5%. Σίγουρο, χοντρό χρήμα σε λίγο διάστημα.
Για ποιο λόγο οι αγαπητοί μας "φίλοι" να σταματήσουν να δανείζουν την "φίλη" και "σύμμαχο" Ελλάδα; 
Έτσι κι αλλιώς, κατά τη δήλωση του κ. Γιούνκερ, αυτό συνέβαινε και στο πρόσφατο παρελθόν. Παρότι δηλαδή στην Ε.Ε. γνώριζαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεν έλεγαν τίποτα, γιατί οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες θα έχαναν ένα κορόϊδο, εις βάρος του οποίου κερδοσκοπούσαν ασύστολα.
Το ίδιο συμβάινει και τώρα. Συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ασύστολα, μόνο που αυτή τη φορά το κάνουν υπό το νόμιμο μανδύα του Μνημονίου που τόσο εγκληματικά απερίσκεπτα, για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο, υπέγραψε η παρούσα κυβέρνηση.
Και θα συνεχίσουν να το κάνουν με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω, Κύριος οίδε μέχρι πότε.
Όλα τα δεδομένα συνηγορούν σ' αυτήν την εξέλιξη. Το θύμα υπάρχει (Ελλάδα), οι λύκοι επίσης (τρόϊκα) κι ο τσοπάνης (ελληνική κυβέρνηση) όταν δεν κοιμάται, θα 'λεγε κανείς, ότι τους αφήνει την πόρτα ανοιχτή, μ' ένα τρόπο που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Αγαπητοί φίλοι, σε λίγες μέρες έρχονται εκλογές. 
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ψήφος, είναι απ' τα λίγα μέσα που έχει (ακόμα) ο πολίτης στα χέρια του για να εκφράσει την αγανάκτηση και την αντίθεσή του σ΄ ότι ζοφερό, ετοιμάζεται εις βάρος του. 
Όσο δεν υπάρχουν αντιδράσεις εκ μέρους μας, τόσο τους ανοίγουμε την όρεξη για νέα μέτρα. 
Όλο και περισσότερο θα πληρώνουμε απ' το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημά μας τα σπασμένα μιας κρίσης που μόνο  εμείς δεν δημιουργήσαμε.
Δεν είναι ανάγκη να μας φτάσουν στην εξαθλίωση για να αντιδράσουμε.
Ας τους δείξουμε με τη ψήφο μας, ότι δεν κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου κι ότι τα δημοκρατικά και κοινωνικά μας ανακλαστικά βρίσκονται σε καλό επίπεδο.
Ότι θέλουμε να τελειώνει εδώ και τώρα αυτό το παραμύθι με τα συνεχή ελλείματα, λανθασμένα στατιστικά, οικονομικά μεγέθη κλπ, που ανακαλύπτονται κάθε λίγο και λιγάκι γεννώντας νέα μέτρα.
Ας τους δείξουμε ότι έχουμε ακόμα αξιοπρέπεια κι ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας και με το μέλλον των παιδιών μας.
Ας τους δείξουμε τα "δόντια" μας, στέλνοντάς τους το μήνυμα ή μάλλον το τελεσίγραφο, πως δεν γίνεται μόνο ο λύκος αρνάκι, όπως στα παραμύθια, αλλά και το αντίστροφο.
Του Δημήτρη Κωνσταντίνου 
παρέμβαση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: