Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Επεισόδια στο Σύνταγμα με προσαγωγές και τραυματίες (pics)

Νέος γύρος επεισοδίων με βόμβες μολότοφ, χημικά και -σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ τραυματίες σημειώθηκε στο Σύνταγμα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τουλάχιστον οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και αναπνευστικά προβλήματα...

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νωρίτερα, επεισόδια με χημικά είχαν σημειωθεί λίγο μετά τις 14:30 στην οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή βρίσκονται περίπου 17.000 άτομα και έχουν γίνει 9 προσαγωγές.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας που θα διαρκέσουν έως το βράδυ, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλες συγκεντρώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: