Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Εκπρόσωπος ΜέΡΑ25: Κάποιες πολιτικές μας μπορεί να οδηγήσουν στο κλείσιμο των τραπεζών

Το 2015 των κλειστών τραπεζών αναβίωσε από τα λεγόμενα του νέου εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι οι πολιτικές του κόμματος Βαρουφάκη μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Η εν λόγω παραδοχή αποκτά μεγαλύτερη σημασία, τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει το ΜέΡΑ25 στην λεγόμενη προοδευτική συγκυβέρνηση, ακόμα και (όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) αν δεν βγει πρώτος στις επικείμενες εκλογές. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο Mega, ο κ. Έντμαν ρωτήθηκε αν οι πολιτικές του ΜέΡΑ25 μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών...

Η στιχομυθία που ακολούθησε είναι η εξής:

  • Έντμαν: Η βάση μου είναι στις Βρυξέλλες, αυτή είναι η ειδικότητά μου. Εργάζομαι επτά χρόνια στις Βρυξέλλες. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη αυτό το οποίο λέτε. Τόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Λυμπεράκη: Εσείς θέλετε να πάμε στη δραχμή; Να βγούμε από την ευρωζώνη θέλετε;
  • Έντμαν: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.
  • Λυμπεράκη: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών...
  • Έντμαν: Μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.
  • Λυμπεράκη: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες;
  • Έντμαν: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα.
  • Λυμπεράκη: Σας ευχαριστώ πολύ.
  • Έντμαν: Και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του για το κλείσιμο τραπεζών, απαντώντας στην «Ομάδα Αλήθειας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Ναι υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια. Ή είναι χαρακτηριστικό ανεξάρτητων χώρων να τους κλείνουν τις τράπεζες ξένοι; Γι' αυτό το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: ο δρόμος προς την ελπίδα απαιτεί την ρήξη, η οποία αν οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών από τις Βρυξέλλες που μας καταδυναστεύουν, θα είμαστε προετοιμασμένοι με το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ. Υγ: άρα αποδέχεται επιτέλους η Ομάδα Αλήθειας ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η Φρανκφούρτη, όχι ο Βαρουφάκης;», έγραψε στο twitter.

Όχι δεύτερη φορά στη συμφορά

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε ότι: «Η χώρα δεν αντέχει «δεύτερη φορά στη συμφορά». Η κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να κόψει την όρεξη σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη ζημιά που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2015».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Την ίδια μέρα που η Eurostat/ΕΛΣΤΑΤ αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα μονοπάτι δημοσιονομικής υπευθυνότητας και δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας, με τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους στην ΕΕ, διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ από την υπόλοιπη ευρωζώνη και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου, βλέπουμε εικόνες από το κοντινό μέλλον με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΜΕΡΑ25 για κλείσιμο τραπεζών σε περίπτωση που δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας «προοδευτικής διακυβέρνησης» με ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και λοιπές πρόθυμες «προοδευτικές» δυνάμεις. Η χώρα δεν αντέχει «δεύτερη φορά στη συμφορά». Η κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να κόψει την όρεξη σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη ζημιά που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια: