Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Η υπόθεση Γεωργούλη, το «καυτό» παρασκήνιο και οι νέες καταγγελίες «φωτιά»

Τα στόματα αρχίζουν και «ανοίγουν»
στις Βρυξέλλες και αυτό που ακούγεται πλέον έντονα είναι ότι γνώριζε πολύς κόσμος για τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου. Μάλιστα, αναμένονται «καταιγιστικές» εξελίξεις αναφορικά με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Όλα τα είχαν στην Κουμουνδούρου η υπόθεση με τον Αλέξη Γεωργούλη τους έλειπε.
Δεν έφταναν στον Αλέξη Τσίπρα η άρνηση των κομμάτων της κεντροαριστεράς να συνεργαστούν μαζί του, το γεγονός πως έχουν «βαλτώσει» τα ποσοστά του κόμματος και η μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε και ο Γεωργούλης για να «δέσει το γλυκό»...
Στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, αλλά οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση προμηνύουν δύσκολες ώρες για το ΣΥΡΙΖΑ.
Καταρχάς, αυτό που ακούγεται πλέον, ακόμη και από Ευρωβουλευτές, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η υπόθεση με την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, ήταν γνωστή στο κόμμα, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε καλέσει τον Αλέξη Γεωργούλη να δώσει εξηγήσεις.
Από εκεί και πέρα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία, άφησε το όλο θέμα να «σέρνεται» μέχρι τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Φυσικά τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, με βασικότερο, το γιατί δεν τέθηκε εκτός κόμματος ο Γεωργούλης, αμέσως μετά τις επώνυμες καταγγελίες της Χρονοπούλου.

Η στήλη μας, σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις, επικοινώνησε με πολύ καλή πηγή της στις Βρυξέλλες, που γνωρίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα και καταστάσεις και σας μεταφέρει όλο το παρασκήνιο.
Όπως μάθαμε, η κοπέλα, χτυπήθηκε πολύ σοβαρά και πήγε σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Εκεί, κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε βάναυσα και βιάστηκε από τον Αλέξη Γεωργούλη.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι Βελγικές αρχές, οι οποίες άρχισαν έρευνες γύρω από την υπόθεση.
Μάλιστα, οι Βέλγοι κάλεσαν τον Γεωργούλη για κατάθεση και ενημέρωσαν τους αρμοδίους της ευρωβουλής και τον επικεφαλής της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Στο ερώτημά μας, γιατί οι Βέλγοι περίμεναν τρία χρόνια για να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες κατά του πρώην  ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η πηγή μας, τόνισε ότι:
Πρώτον, οι βελγικές αρχές άρχισαν να ερευνούν αν υπήρχαν και άλλα περιστατικά βίας από το ίδιο πρόσωπο.
Δεύτερον, ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, με αποτέλεσμα όλες οι υποθέσεις να πάνε πολύ πίσω χρονικά.

Αναφορικά τώρα με τις έρευνες των βελγικών αρχών, ακούγεται έντονα ότι η όλη υπόθεση «δεν τελειώνει με την Χρονοπούλου».
Δηλαδή, οι Βέλγοι ερευνούν και άλλες υποθέσεις με βία κατά γυναικών, από τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η στήλη μαθαίνει από πολύ καλή πηγή στις Βρυξέλλες, ότι εξετάζεται τουλάχιστον ακόμη μια περίπτωση.
Ο λόγος για μια κοπέλα, που εργαζόταν στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη και η οποία, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά «αναγκάστηκε να φύγει βράδυ από τις Βρυξέλλες, καθώς αντιμετώπισε βίαιη συμπεριφορά και όχι μόνο, από τον ευρωβουλευτή».

Εμείς δεν καταδικάζουμε κανένα, για να μην παρεξηγηθούμε, αλλά μεταφέρουμε το ρεπορτάζ, που προέρχεται από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.
Τα παραπάνω, φυσικά, μένει να αποδειχθούν από την βελγική δικαιοσύνη, αλλά, όπως μαθαίνουμε, οι εξελίξεις στην υπόθεση θα είναι «καταιγιστικές» το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τώρα, αναφορικά με την στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές έρχονται και όλοι κρίνονται από τα έργα, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Αλήθεια, γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας λεπτομέρειες της όλης υπόθεσης;

«Ενός κακού μύρια έπονται…», που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και όπως πάντα είχαν απόλυτο δίκιο.

emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: