Δημοσκόπηση MEGA

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 30,5%, 18,2 μονάδες πάνω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, που είναι στο 12,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 10,2% των προτιμήσεων, ενώ το ΚΚΕ, το 9,2%. Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ, αφού στην εκτίμηση ψήφου είναι 1,2 μονάδα, ενώ στην πρόθεση μόλις 1 μονάδα. Πέμπτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση, με 4,6%. 

Δημοσκόπηση MEGA

Από το 15,2% στην εκτίμηση ψήφου τον Οκτώβριο, μετρήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από την Metron Analysis στο 12,7%. Η εταιρεία καταγράφει και νέα άνοδο του ΚΚΕ, που κέρδισε 1,3 μονάδες μέσα σε ένα μήνα «κλείνοντας» στις 1,2 μονάδες (από 5) την διαφορά του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνεχίζει να είναι πολύ ψηλά - δεύτερος, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη - στη δημοφιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί από κοντά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει πολύ χαμηλά, με λιγότερες αρνητικές γνώμες μόνον από τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Δημοσκόπηση MEGA

Μειώνεται η απαισιοδοξία

Κατά τρεις μονάδες μειώθηκε μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό των πολιτών που εκτιμούν ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Παρότι το ποσοστό εκείνων που μιλούν για λάθος κατεύθυνση παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα - στο 57% - το ποσοστό εκείνων που είναι αισιόδοξοι και μιλούν για σωστή κατεύθυνση ανέβηκε από το 34%  στο 37%. Ωστόσο, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυξήθηκε από το 39% στο 44%.

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δείτε το video ΕΔΩ