Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Προεκλογική περίοδο μακράς διάρκειας εγκαινιάζει ο Μητσοτάκης ανάβοντας... φωτιές στην Αριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγκαινιάσει ήδη την προεκλογική περίοδο έως τις Ευρωεκλογές, συνεχίζοντας στον ίδιο καμβά που είχε ακολουθήσει στις Περιφερειακές Εκλογές, οι οποίες με τη σειρά τους κινήθηκαν σε ανάλογη ρότα με τις εθνικές του Μαΐου και του Ιουνίου!
Ο Πρωθυπουργός έχει ανοίξει μια ανοικτή γραμμή με την κοινωνία σε διάφορα θέματα. Φροντίζει να τονίζει πτυχές της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Πηγαίνει σε... ελαιώνες, μιλάει με γυναίκες θύματα βίας, ανέδειξε τη σπουδαιότητα του θεσμού της "νταντάς της γειτονιάς" και γενικά έως τις εκλογές, θα φροντίσει να χαλάσει τη... σούπα στον Κασσελάκη, ο οποίος, νομίζει ότι μπορεί να συνομιλεί με την κοινωνία μέσω του "Τικ Τοκ" ή πηγαίνοντας βόλτα δεξιά και αριστερά. Παράλληλα, έχει ανοίξει μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ, φροντίζοντας να το... περιποιείται πιο συχνά σε θέματα όπου οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανεβαίνουν. Το απέδειξε αυτό και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Στο παιχνίδι της φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως του ΠΑΣΟΚ, μπαίνει πλέον η ομάδα των "11", που προέρχονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέλουν να... εκδικηθούν τον Κασσελάκη, ασκώντας αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Την ώρα που τα κόμματα της Αριστεράς θα... σφάζονται και ο Ανδρουλάκης θα επιχειρεί να γίνει... ΣΥΡΙΖΑ, ο Μητσοτάκης θα "παίζει" μόνος του... μπάλα με την κοινωνία.

Αυτός είναι και ο στόχος του έως τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να αντισταθμίσει τις όποιες απώλειες λόγω της ακρίβειας, αλλά και για να καταδείξει, ότι μετά αυτόν υπάρχει το χάος της Αριστεράς...

Λουκάς Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: