Δένδιας καθέλκυση φρεγάτα Γαλλία

Προηγήθηκε η ομιλία του ο CEO του Naval Group, Pierre Eric Pommelet, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την εμπιστοσύνη να αναθέσουν στη Naval τη ναυπήγηση των φρεγατών, ενώ έκανε γνωστό ότι περίπου 1500 εργαζόμενοι δούλεψαν για το συγκεκριμένο πλοίο «Κίμων».

Δένδιας καθέλκυση φρεγάτα Γαλλία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και ο Αντιναύαρχος Ι. Δρυμούσης ξεναγήθηκαν στη φρεγάτα «Κίμων» και στη συνέχεια επιθεώρησαν τις εργασίες ναυπήγησης της δεύτερης ελληνικής φρεγάτας «Νέαρχος F-602».

Δείτε την τελετή καθέλκυσης της ελληνικής φρεγάτας:

Τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας «Κίμων»

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μία καινοτόμος φρεγάτα μάχης, πολλαπλών αποστολών: 100% ψηφιακή, παρέχει κυβερνοασφάλεια και υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε όλους τους τομείς μάχης.

Ο ενσωματωμένος ιστός είναι μοναδικός: Panoramic Sensors and Intelligence Module συγκεντρώνει όλους τους αερομεταφερόμενους αισθητήρες, για μόνιμη επιτήρηση 360°.

Αυτές οι φρεγάτες τελευταίας γενιάς θα καταστήσουν δυνατή την ταχεία και μακρόχρονη ενίσχυση των δυνατοτήτων του στόλου επιφανείας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Έγινε η καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» στα ναυπηγεία Λοριάν στη Γαλλία
η καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» στα ναυπηγεία Λοριάν στη Γαλλία

Από πού πήρε το όνομά της η ελληνική φρεγάτα

Η φρεγάτα πήρε το όνομά της από τον Αθηναίο πολιτικό και στρατηγό Κίμωνα, γιο του άλλου μεγάλου Αθηναίου στρατηγού Μιλτιάδη, νικητή της μάχης του Μαραθώνα, και της Ηγησιπύλης.

Ο Κίμων εκλεγόταν στρατηγός από το 476 π.Χ. που διαδέχθηκε τον Αριστείδη στην ηγεσία των αριστοκρατικών έως το 462 π.Χ. συνεχώς.

η καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» στα ναυπηγεία Λοριάν στη Γαλλία
η καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» στα ναυπηγεία Λοριάν στη Γαλλία