Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή δημοφιλία Κασσελάκη, συνέχιση διαρροών στο ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται στο 18,1%, ενώ ακατάπαυστη συνεχίζεται η διαρροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Β μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε σήμερα στο Open και η οποία καταγράφει υψηλή συσπείρωση στους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Ειδικότερα,  η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις λίγο πάνω από το 18%, ποσοστό από το οποίο το 20.8% προέρχεται από γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες. Επίσης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερη απήχηση  σε πολίτες που κατοικούν στην Αθήνα, όπως και σε άνεργους και φοιτητές...


Επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση είναι χαμηλή, φτάνοντας  το 66,7% κάτι που οφείλεται στις διαρροές προς άλλα κόμματα: Το 16,7% πηγαίνει στην αδιευκρίνιστη ψήφο, το 12,5% σε άλλο κόμμα, το 2,3% στο ΠΑΣΟΚ και το 1,8% στη ΝΔ.
Αντίθετα, παρατηρούνται χαμηλότερες εισροές προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαίνεται να εισπράττει 10,3% από αδιευκρίνιστη ψήφο, 8,6% από το ΚΚΕ, 8% από άλλο κόμμα, 2,8% από το ΠΑΣΟΚ και 1,7% από ΝΔ.


Από τη δημοσκόπηση διακρίνεται η πολύ μεγάλη συσπείρωση έχει η ΝΔ, η οποία αγγίζει το 85%. 

Η έρευνα της κοινής γνώμης πραγματοποιήθηκε την περίοδο 25- 28 Σεπτεμβρίου, σε 1.000 άτομα, ηλικίας από 17 και άνω, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: