Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ο απρόσκλητος επισκέπτης Στέφανος Κασσελάκης

Σε είκοσι μέρες κατάφερε να τους πάρει το κόμμα μέσα από τα χέρια και τώρα ολοφύρονται για τον «φυτευτό» από τις ΗΠΑ, τους εξωγήινους και τους εχθρούς του λαού.
 
Προφανώς το πήρε διότι αυτός έδειξε να το θέλει περισσότερο από τους άλλους που το θεωρούσαν δικό τους, ασχέτως αν δεν φαίνεται να γνωρίζει τι ακριβώς θα το κάνει
Οι ηττημένοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησαν τον νεοφερμένο και όταν κατάλαβαν μετά την πρώτη Κυριακή τι έρχεται, ήταν πολύ αργά για να αποτραπεί το μοιραίο. Τώρα του κάνουν...«μούτρα» και του γυρίζουν την πλάτη, όταν δεν χλευάζουν κρυφά και φανερά τον αρχηγό τους. Άλλοι πάλι στρώνουν κόκκινα χαλιά και ξεσκονίζουν μέχρι και το σκυλάκι του. 
Έτσι είναι όμως στην πολιτική, κάποιοι επαγγελματίες και ορισμένοι γενικώς ανεπάγγελτοι έχουν τον τρόπο τους να επιβιώνουν σε όλες τις καταστάσεις. 
Έπειτα από αυτή την πρώτη αναμέτρηση που καθάρισε με άνεση ο Στέφανος Κασσελάκης χωρίς πολιτικό σχέδιο ή πολιτικές αρχές, πρέπει να αποδείξει στην πορεία τι έχει στο μυαλό του. 
Πρωτίστως χρειάζεται ταχύρρυθμα μαθήματα για να αποκτήσει στοιχειώδη γνώση των προβλημάτων της χώρας και των πολιτικών χειρισμών ως αρχηγός του δεύτερου κόμματος. 
Το πώς θα στελεχώσει το κόμμα του είναι κρίσιμο ασφαλώς και από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνει ενωμένο ή αν θα ακολουθήσει πορεία διάσπασης, όπως δείχνουν οι δηλώσεις πολλών παραγόντων του χώρου. 
Η επόμενη αναμέτρηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει προφανώς στο συνέδριο και γι’ αυτό ο νέος αρχηγός δέχεται εισηγήσεις να το μεταθέσει επ’ αόριστον, καθώς δύσκολα θα καταφέρει να το ελέγξει.
Οι ηττημένοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησαν τον νεοφερμένο και όταν κατάλαβαν μετά την πρώτη Κυριακή τι έρχεται, ήταν πολύ αργά…
Για όλα αυτά ο κ. Κασσελάκης προφανώς θα κριθεί στην πορεία, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής του ως αρχηγού προκάλεσαν δυσάρεστη έκπληξη. Το σχόλιό του σε δημοσιογράφους ότι με αυτόν στην εξουσία θα μπορούν να γράφουν και να μιλούν ελεύθερα ήταν απρεπές και ανόητο, αλλά δυστυχώς η ΕΣΗΕΑ δεν του απάντησε ως όφειλε
Το περιστατικό με την «εξαφάνιση» της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου από τις φωτογραφίες και το βίντεο της επίσκεψής του στο ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα ήταν αγενές και η απάντησή του την επομένη στα εύλογα σχόλια που ακολούθησαν, ακόμη χειρότερη. Η υφυπουργός ορθώς ως αρμόδια έσπευσε να υποδεχθεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε χώρο ευθύνης της. Το σχόλιο του κ. Κασσελάκη περί απρόσκλητης παρουσίας της, εκτός από περίσσευμα ναρκισσισμού, φανερώνει και μια αγενέστατη συμπεριφορά που θυμίζει Πολάκη στα… καλύτερά του.

Εκτός από μαθήματα πολιτικής, μάλλον θα χρειαστεί να ξαναρχίσει από τα βασικά, καθώς το αντισυστημικό ύφος και οι μαγκιές δεν του πάνε καθόλου, όταν δεν τον εκθέτουν. Άλλωστε και στις πρώτες δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να συγκινεί τα πλήθη. Ας προσφέρει τουλάχιστον ένα άλλο ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πέραν της γνωστής χυδαιότητας του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, που καταδικάστηκε τόσες φορές στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: