Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ρεβάνς με τυμβωρυχία και fake news

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται. Ψάχνει ρεβάνς για την εκατόμβη των αδικοχαμένων που βαραίνει τη διακυβέρνηση του.
 
Η δημόσια εκπροσώπησή του, που ελέω διαδοχής έχει πολλά κεφάλια, αναδύει μια πολιτική δυσοσμία. 
Μια «λερναία ύδρα» που με κριτήριο τη μικροκομματική τυμβωρυχία προβαίνει σε ανακαλύψεις για να προσδώσει τεκμηρίωση σε ένα όργιο προπαγάνδας.
Στις ώρες της κρίσης και της μάχης με ένα φαινόμενο, που όμοιό του δεν έχουν ξανασυναντήσει σαφώς πιο οργανωμένα συστήματα πολιτικής προστασίας, το βήμα του ΣΥΡΙΖΑ, θυσιάζεται στον βωμό του εσωκομματικού πάθους, για... να προμοτάρει υποτιθέμενες εισηγήσεις επιστημόνων που προέβλεπαν την ένταση του φαινομένου και δεν έγιναν δεκτές.
Πολιτικά αδαείς αλλά και ανεπίδεκτοι μαθήσεως στον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και δια ενός υποψηφίου, υιοθέτησαν την κατάπτυστη ψευδολογία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιγράφει τις αλήστου μνήμης μεθοδολογίες της πολιτικής προστασίας της «πρώτης φοράς αριστερά»,  αποκρύπτοντας νεκρούς. Αναζητώντας «οξυγόνο» στο «πέλαγος» της πολιτικής «ανυποληψίας», η Κουμουνδούρου έφτασε στο σημείο να διακινεί τα fake news ότι δήθεν εγκρίθηκε από τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας το σπάσιμο ενός φράγματος για να σωθεί η Καρδίτσα σε βάρος άλλων περιοχών.
Αυτός όμως δεν ήταν ο τερματισμός του πολιτικού κατήφορου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω ακόμη ενός υποψήφιου για την προεδρία του, έβαλε την κομματική σφραγίδα στην πισώπλατη μαχαιριά κατά των Ενόπλων Δυνάμεων με τα πρωτοφανή ψεύδη που αφορούσαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια σκιαγράφηση των δεδομένων αυτής της ποταπής κίνησης την οποία έκαναν οι επικοινωνιακοί βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ με τις φωτογραφίες των στρατιωτικών ελικοπτέρων που υποτίθεται ότι δεν αξιοποιήθηκαν στη μάχη των διασώσεων γιατί είχαν μετατραπεί σε «υποβρύχια».

Το λανσάρισμα των συγκεκριμένων καρέ με τα τέσσερα ελικόπτερα στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, σύμφωνα με ιστότοπο που έχει εξειδίκευση στα αμυντικά θέματα (e-amyna.com) έγινε από αλλοδαπό λογαριασμό που φέρεται να έχει ειδικές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο.

Τρεις εξ’αυτών των φωτογραφιών δημοσιεύτηκαν από το ελληνικό μέσο που σήκωσε την παντιέρα της αγανάκτησης κατά της αμεριμνησίας του στρατιωτικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.  Όμως το τελευταίο από τα φωτογραφικά καρέ που απεικόνιζε ένα από τα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι δεν υπήρχε σε καμία από τις δημόσιες αναρτήσεις των εγχώριου ιστοτόπων, με εξειδίκευση στην άμυνα, ή με ευρύτερη θεματολογία ελληνικού ενδιαφέροντος.

Για την ακρίβεια όπως μεταδίδεται, η συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανίστηκε καταρχάς σε σχόλιο κάτω από ανάρτηση του εκδότη της ελληνικής εφημερίδας προτού στη συνέχεια αποτελέσει το επικοινωνιακό «όπλο» του ιδίου για να αντικρούσει τις διαψεύσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε πλήρως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Σε κάθε περίπτωση όμως ακλόνητο τεκμήριο για την κατάρρευση των συγκεκριμένων fake news αποτελούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιούνται στις πόλεις και στα χωριά του ρημαγμένου Θεσσαλικού κάμπου. Σε μια από αυτές, ένα από τα ελικόπτερα Huey, που υποτίθεται ότι «καθηλώθηκε» λόγω των πλημμυρικών φαινόμενων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βόλου, επιχείρησε στη Ζαγορά Πηλίου να μεταφέρει τρόφιμα και νερά στους κατοίκους. 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου



Δεν υπάρχουν σχόλια: