Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Εθνική συκοφαντία: Εν χορδαίς από τον ΣΥΡΙΖΑ, εν οργάνοις από το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τον παράλληλο κατήφορο τους.
 
Έναν διαγκωνισμό για τον πραγματικό κάτοχο των σκήπτρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον οποίο το ΠΑΣΟΚ, τείνει να αποδειχθεί στη χειρότερη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η Χαριλάου Τρικούπη στην προσπάθεια της να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση ξεπερνάει και τις αδηφάγες «Κασσάνδρες» της Κουμουνδούρου στις προβλέψεις για όσα επίκεινται.
Παραμονές της διεκδίκησης των αναγκαίων πόρων για να αποκατασταθούν οι ρημαγμένες υποδομές και να στηριχθούν οι χειμαζόμενοι κάτοικοι μαζί με τους επαγγελματίες στην Θεσσαλία, ο ΣΥΡΙΖΑ... έσπαγε το εθνικό μέτωπο δημιουργώντας φόντο συκοφάντησης και στοχοποίησης της χώρας. Φιλοτεχνήθηκε στον καμβά που χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση, με την ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο να σιγοντάρει την αναγκαιότητα παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ζήτημα των ευρωπαϊκών κονδυλίων.  
Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη σε μια προσπάθεια να υποσκελίσει πολιτικά την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ «ανέβασε» ένα εξίσου επικίνδυνο έργο για τα εθνικά συμφέροντα. Έφτασαν στο σημείο οι περισπούδαστοι αναλυτές της Χαριλάου Τρικούπη να απονέμουν και Νόμπελ οικονομικής ασυναρτησίας στην κυβέρνηση.
Οι πολιτικοί επίγονοι των μεσογειακών προγραμμάτων και των πακέτων Ντελόρ κουνούν το δάκτυλο στην κυβέρνηση. Καταγράφοντας όμως μια διπλή αποτυχία: Από τη μια να αυξήσουν τον βαθμό της αρνητικής έκθεσής τους απέναντι στους πολίτες που δεν καταναλώνουν ανεπεξέργαστες τις τερατογενείς πληροφορίες των προπαγανδιστικών μηχανών τους.
Από την άλλη να αποδείξουν το επικίνδυνο υπόβαθρο της κομματικής ανάλυσης. Διότι και στα δύο τα ενδεχόμενα στα οποία βρίσκει εξήγηση η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μπαίνει ένα ισομεγέθες πρόσημο άγνοιας. Είτε στην Χαριλάου Τρικούπη δεν γνωρίζουν τα βασικά και τα στοιχειώδη, είτε τελούν σε καθεστώς επαρκούς γνώσης και υπό το βάρος της αντιπολίτευσης με γνώμονα το μικροκομματικό όφελος παραπλανούν τον κόσμο.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι για τους «σοφούς» που πλαισιώνουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί κτήμα η πάγια ευρωπαϊκή διαδικασία, κατά την οποία η ανακατεύθυνση πόρων για το Ταμείο Ανάκαμψης απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη 27 κρατών μελών. Κατά συνέπεια οι επικοινωνιακές πομφόλυγες περί «Νόμπελ οικονομικής ασυναρτησίας», δεν εξυπηρετούν τίποτε περισσότερο από ευκαιριακές εντυπώσεις, οι οποίες είναι σαφές ότι η Χαριλάου Τρικούπη εκτός από τον πρόσκαιρο ντόρο δεν μπορούν να προκαλέσουν έναν ουσιώδη πολιτικό αντίκτυπο.  
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να πλήξουν την αξιοπιστία της χώρας καθώς γνωρίζουν ότι υπό έκτακτες συνθήκες όπως οι τρέχουσες, είναι το βασικό κριτήριο για την ευρωπαϊκή αξιολόγηση. Αμφότεροι οι ένοικοι της αποκαλούμενης κεντροαριστερής πολυκατοικίας, προσπερνούν με βολικότητα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πιο ευέλικτη σε έκτακτες περιπτώσεις. 
Όπως επίσης η αιχμή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι χάνονται ουσιαστικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και δεν θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα καταρχάς δεν αναφέρεται στις πληγείσες περιοχές. Περαιτέρω η ανεδαφική πρόβλεψή τους δεν μπορεί να ακυρώσει τη πραγματοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Η απένταξη τους αποτελεί έναν μονόδρομο κατά τα ευρωπαϊκά ειωθότα γιατί πολύ απλά υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2026 για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η υλοποίηση τους είναι δρομολογημένη αλλά θα γίνει με άλλους πόρους, ώστε να μην απωλέσει η χώρα τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Όμως για την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη προέχει η εθνική ενίσχυση θα θυσιάζεται το βωμό της υπαρξιακής μάχης της κεντροαριστεράς.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: