Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Η βιβλική καταστροφή και η αδιάβροχη μανία του ΣΥΡΙΖΑ

Η πραγματικά βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν τα ακραία φαινόμενα και οι πλημμύρες ήλθαν να προστεθούν στις καταστροφικές πυρκαγιές.
 
Η απόγνωση είναι μεγάλη και οι άνθρωποι που βρέθηκαν αποκλεισμένοι και χωρίς προμήθειες μέσα σ’ αυτόν τον πρωτοφανή Αρμαγεδώνα έχουν κάθε δίκιο να εκδηλώνουν την αγωνία και την οργή τους. Από εκεί, όμως, μέχρι να υποστηρίζει κάποιος ότι το κράτος είναι απών, είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος...
Για το μέγεθος και την έκταση της καταστροφής μίλησαν οι εφιαλτικές εικόνες που έφθαναν σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Τεράστιοι όγκοι νερού - τέτοιοι που πέφτουν κατ’ άλλους κάθε τριακόσια και κατ’ άλλους ακόμη και χίλια χρόνια - έπληξαν μια τεράστια έκταση της πατρίδας μας. Χιλιάδες άνθρωποι κινδύνεψαν, περιουσίες και καλλιέργειες χάθηκαν, νερό και λάσπη καταβρόχθισαν ολόκληρα χωριά. Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις έφτασαν τα 720.000 στρέμματα.
Τα αεροπλάνα έπρεπε να πετούν ανάμεσα από τους κεραυνούς, τα πυροσβεστικά και τα στρατιωτικά οχήματα έπρεπε να κινούνται μέσα σε δρόμους που είχαν μετατραπεί σε φουρτουνιασμένα ποτάμια, το λιμενικό έδινε τη δική του μάχη. Ομάδες ορμητικών νερών, δύτες της ΕΜΑΚ προσπαθούσαν να προσεγγίσουν με λέμβους. Εναέριοι διασώστες, ελικόπτερα, ό,τι μέσο υπήρχε και δεν υπήρχε ρίχτηκαν στη μάχη. 
Χιλιάδες πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες, στελέχη του ΕΚΑΒ ξεπέρασαν τον εαυτό τους – αν και προέρχονταν από την προηγούμενη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Δυο μήνες τώρα, άνθρωποι και μέσα καταπονούνται ακατάπαυστα, σώζουν ανθρώπους από τη μανία της φύσης, την ώρα που υποχρεώνονται σε διασπορά δυνάμεων και έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη και 200 συγχρόνως εστίες πυρκαγιάς, καθώς και τρομερά πλημμυρικά φαινόμενα εξαιρετικά εξαπλωμένα.
Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4.000 απεγκλωβισμοί και διασώσεις, με τον κρατικό μηχανισμό να προσπαθεί να ανταποκριθεί σε χιλιάδες κλήσεις για βοήθεια.
Με κίνδυνο της ζωής τους οι διασώστες έπραξαν το καθήκον τους. Όπως με κίνδυνο της ζωής τους λίγες μέρες πριν έσβηναν φωτιές και έσωζαν ανθρώπους.
Χρειάζονται όλοι τον σεβασμό μας. Και τον εισπράττουν. Ακόμη και από εκείνους που μέσα στην απόγνωσή τους μιλούν με οργή.
Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι, δε σταματούν να μιλούν για πρωτοφανείς καταστάσεις, για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, για εκατοντάδες τόνους νερού, για εξωπραγματική κατάσταση.
Σύμφωνα με το Copernicus, οι τρεις τελευταίοι μήνες υπήρξαν οι θερμότεροι εδώ και 120.000 χρόνια!
Σύμφωνα με τη meteo, τα ύψη των βροχοπτώσεων υπήρξαν πολλαπλάσια σε σχέση με τον Ιανό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έσπευσε να ξεχάσει την υπεράσπισή τους. Από την επιστήμη λαμβάνει μόνο ό,τι αποσπασματικά τον βολεύει.
Και έσπευσε να βγάλει… πόρισμα. «Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι δεδομένες και είναι εγκληματικές», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του την ώρα που δινόταν άλλη μια μάχη εθνικής επιβίωσης. Και μάλιστα παράλληλα με τη μάχη για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης που βρίσκεται σε έξαρση.
Οι εσωκομματικές εκλογές αναβλήθηκαν, αλλά η υποψήφια κ. Αχτσιόγλου, με το αδιάβροχο και τις γαλότσες της, από τον τόπο της καταστροφής, από εκεί που χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονταν να σώσουν ζωές, δήλωσε – πάλι – πως «το Κράτος είναι απόν».
Προφανώς, δεν έβλεπε όλους αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους έδιναν το παρών. Το μόνο που είχε να μας πει είναι πως (και) η πλημμύρα είναι «πλημμύρα Μητσοτάκη»!
Ο συνυποψήφιός της Ν. Παππάς δήλωσε το πρωτοφανές πως «ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις διάσωσης θα συζητούμε και για τις ευθύνες»!
Δηλαδή την ώρα που άνθρωποι κινδυνεύουν και οι διασώστες αψηφούν όλους τους κινδύνους, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα στήνουν… λαϊκά δικαστήρια!
Είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο ανέβαλαν τη διαδικασία εκλογής αρχηγού και τις εσωκομματικές εμφανίσεις και δραστηριότητές τους.
Όλα αυτά μας οδηγούν και πάλι στο συμπέρασμα ότι εξακολουθούν να πορεύονται στον ίδιο δρόμο της απαξίωσης κάθε προσπάθειας που δεν τους ανήκει.
Εξακολουθούν να είναι αρνητές της πραγματικότητας, ακόμη και της πιο ζοφερής. Αρνητές του κορονοϊού, αρνητές των φυσικών καταστροφών και των βίαιων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αρνητές της υπερπροσπάθειας των διασωστών.
Φοράνε τα αδιάβροχά τους και εκστρατεύουν!

Έβρεξε πολύ, αλλά δεν υπάρχει αδιάβροχο που να μπορεί να μας προστατέψει από τον κατακλυσμό της μόνιμης και εκ του ασφαλούς αντιπολιτευτικής μανίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 Σοφία Βούλτεψη

*Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: