Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Εκστρατεία fake news στο μπλέντερ της ευτέλειας

Ο Αλέξης Τσίπρας για ακόμη μία φορά έχει αυτοανακηρυχθεί σωτήρας της χώρας. 
Μοναδικές προδιαγραφές που κατοχυρώνουν αυτήν την ιδιότητά του είναι η φαιδρή ρεκλάμα με την οποία το «πολίτμπιρο» της Κουμουνδούρου, πλαισιώνει από την ημέρα του ισόβιου διορισμού στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα κοινά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θιασώτης της πολιτικής ουσίας, μαέστρος των προοδευτικών λύσεων τις οποίες επιτυγχάνει λόγω της διαπραγματευτικής του δεινότητας. Ο κ. Τσίπρας αποστρέφεται την... επικοινωνία και τα παράγωγα της, γι' αυτό άλλωστε την χρησιμοποιεί κατά κόρον ως μομφή για να βάλλει εναντίον πρωθυπουργού που τον υποχρέωσε σε τρεις εκλογικές ήττες.
Ωστόσο, ο ανένδοτος κατά του Μητσοτάκη στον οποίο ηγείται, υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να υποκύψει με φορά στην επικοινωνία. Αυτή η υποχώρηση αποτυπώθηκε στο παραπάνω φωτογραφικό καρέ, στο οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγναντεύει τον ορίζοντα από την εσπλανάδα του Ερίστου, αλλά με την πλάτη γυρισμένη στον κόσμο της Τήλου*.

Διέλαθε της προσοχής νέων και στρατηγικών επικοινωνιολόγων, αυτός ο συμβολισμός, οι οποίοι εστίασαν στην λεζάντα που αναδεικνύει το λαϊκό προφίλ του Προέδρου Αλέξη: «Μακριά από τα φώτα και τα βάθρα των επισήμων, σε μια αυτοσχέδια παρέλαση της Ελλάδας που επιμένει. Στα πρόσωπα των ακριτών μας βλέπεις τη θέληση ενός λαού. Επιστρέφω αισιόδοξος ότι, ναι, με πείσμα και αγώνα θα κερδίσουμε την πατρίδα που μας αξίζει».
Αυτή είναι η μια όψη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Με επικοινωνιακές γκάφες αλλά έγχρωμη και φωτεινή ώστε να εκπέμπει την εικόνα του μετριοπαθούς ηγέτη, του ήπιου πολιτικού που μεγαλώνει τα πολιτικά μήκη και πλάτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν λερώνει τα χέρια του, δεν θα βγει μπροστά να μιλήσει με ευθύτητα και ευκρίνεια για όσα πρεσβεύει ο ίδιος και το κόμμα του. Θα μείνει καμουφλαρισμένος πίσω από τις ωραίες εικόνες και τις εύσχημες λεζάντες.

Τη βρώμικη δουλειά άλλωστε που αντιπροσωπεύει την άλλη πλευρά της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ την κάνουν οι «ελεύθεροι σκοπευτές» που εναλλάσσονται στη δολοφονία χαρακτήρων και στη διασπορά fake news. Όλα αυτά τα συστατικά ανακατεύονται στο μπλέντερ της ευτέλειας που εξελίσσεται στο κεντρικό εργαλείο της χάραξης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς το πολιτικό ανοσιούργημα της κάλπης της απλής αναλογικής, με το οποίο η διακυβέρνηση του μόλυνε προκαταβολικά την πορεία σταθερότητας της χώρας.

Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι μόνος του στην εμπροσθοφυλακή που διοχετεύει τον βόρβορο στην προεκλογική κούρσα. Έχει συμπαραστάτη τον κάθε Μπαλαούρα που χυδαιολογεί για να προστατεύσει την αντιδημοκρατική απαξία εναντίον των θεσμών. Υπάρχουν άξιοι εκφραστές του κυρίαρχου δόγματος του πολακισμού όπως ο Νάσος Αθανασίου, ο οποίος καμουφλάρισε με λεκτικά σχήματα, την αήθη ταύτιση του πρωθυπουργού με τον χαρακτηρισμό που μπορεί να αποδοθεί στους χαροκαμένους γονείς των παιδιών.

Αυτή η νοσηρότητα είναι η βασική συντεταγμένη στην πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ την οποία ακολουθεί φανατικά ένας εσμός συκοφαντών. Αυτούς έχει στα νώτα του ο Αλέξης Τσίπρας με τη γυρισμένη πλάτη. Σε αυτούς ποντάρει για το νέο ρεσάλτο προς την εξουσία για χάρη του οποίου θα δηλητηριάσει τα πάντα στο διάβα του.


Γιώργος Παπακωνσταντίνου

* ΦΩΤΟ: Πρόσφατη, την 25ης Μαρτίου 2023 στην Τήλο. Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτάται: «Άραγε που να είναι τα σύνορα στη θάλασσα;»..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: