Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Φράχτης: Κρυφτούλι και ανθελληνικό σέρβις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποκαλυπτήρια για το… προοδευτικό πρόγραμμα τους στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εγκλωβίσει τις τύχες της χώρας από την 22α Μαΐου, ξεκίνησαν από τη μοναδική πρόταση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει κωλοτούμπα μετεκλογικά και αφορά στο μεταναστευτικό.

Παρότι η αναιμική διαβεβαίωση από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πως: «Δεν αντιτιθέμεθα στη διεθνή πρακτική εκεί που υπάρχουν περάσματα να υπάρχει έλεγχος, τείχη, όπως προβλέπει κάθε χώρα για τον έλεγχο των συνόρων της», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και...

τα στελέχη του που ενεργούν ως «μισθοφόροι», οραματίζονται και απεργάζονται, την παλινόρθωση του καθεστώτος του χάους που εγκαθίδρυσε η «επάρατος» διακυβέρνηση του 2015. 

Θέλουν την επαναφορά ενός μαρτυρίου και στις συνθήκες που ανάγκασαν τις τοπικές κοινωνίες να στενάζουν υπό το δυσβάσταχτο κόστος μιας ανύπαρκτης και αντεθνικής πολιτικής που έπληξε βάναυσα τον κοινωνικό ιστό. Την επιστροφή σε μια κατάσταση σουρεαλισμού, όταν η πολιτεία ποιούσε τη νήσσαν, εντοπίζοντας μελλοντικούς επενδυτές σε αγέλες προσφύγων που λιάζονταν. Την επιβολή ενός περιβάλλοντος ανωμαλίας στο οποίο οι σημερινοί λοιδορούμενοι και κατασυκοφαντημένοι λειτουργοί της ελληνικής ακτοφυλακής γίνονταν βορά σε πάσης φύσεως κινδύνους και ορέξεις ρεβανσισμού. Απροστάτευτοι απέναντι σε ένα καθεστώς, δήθεν ανθρωπιστών, που αποσκοπούσε στην αποκλειστική κακομεταχείρισή του, αφήνοντας στελέχη και ηγεσία, χωρίς προστασία, δίχως βοήθεια και με ανύπαρκτα εφόδια να αντιμετωπίσουν μια ανθρωπιστική καταστροφή που αντιμετωπιζόταν με κυνισμό και αδιαφορία.

Αυτήν ήταν η μοναδική συντεταγμένη στην ενέργεια του Δημήτρη Παπαδημούλη και της υπονομευτικής ενέργειας για τη χώρα του, να στηρίξει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς την ανατροπή μιας εθνικής νίκης, που επετεύχθη μετά από πολύμηνες προσπάθειες της κυβέρνησης. Το μπλόκο του κ. Παπαδημούλη, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε φύλλο συκής στην «συμπαράταξη» μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα σέρβις ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και υπέρ των επιδιώξεων ξένων χωρών. Αυτό υπηρέτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό απέκρυψε ο Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας, που δεν ψέλλισε λέξη, έστω και προς υπεράσπιση του συντρόφου Παπαδημούλη, στην παρέμβασή που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη.

Γιατί η τροπολογία που εισηγήθηκε ο κ. Παπαδημούλης μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά μας σύνορα, που αποτελεί την προέκταση όσων υποστήριζε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, για τον δήθεν παράνομο φράχτη.  Αλλά δια μέσω του αριστερού αχταρμά προωθούνται οι επιδιώξεις των χωρών που δεν αντιμετωπίζουν απολύτως κανένα πρόβλημα στα εξωτερικά τους σύνορα. Απενοχοποιούνται όσοι στην ηγεσία της Ευρώπης ακόμη και σήμερα δεν έχουν πειστεί ότι ο εφιάλτης του 2020 που τους τράβηξε στην ελληνοτουρκική μεθόριο, δεν απέχει μακριά από την αναβίωση του. Για όλα αυτά βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ξεκάθαρα σε ποια πλευρά του ποταμού Έβρου βρίσκεται.

Τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης προπαγανδίζουν εδώ και ημέρες τα στελέχη της, προεξάρχοντος του κ. Φίλη που ανερυθρίαστα δηλώνει: «Εμείς δεν θέλουμε να υπάρχουν τείχη που θα δημιουργούν προβλήματα στα σύνορα μας» ή ακόμη χειρότερα ότι: «Δημιουργείται ψευδής εικόνα στη χώρα, ότι χρειαζόμαστε φράχτη 200 χιλιόμετρα».

Είχε προϊδεάσει βέβαια ο αθυρόστομος Μάκης Μπαλαούρας με την εμπρηστική κατήχηση σε μέλη της πακιστανικής κοινότητας αλλά και ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Ψυχογιός που υποσχέθηκε από βήματος της Βουλής, fast track άδειες ιθαγένειας. 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: