Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Είναι προφανές ότι έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές. 
Με την τοξικότητα να κτυπάει κόκκινο και δεκάδες «σκάνδαλα» να βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στον αέρα. 
Ποιος ωφελείται απ’ όλο αυτό; 
Η χώρα σίγουρα όχι. Ούτε και τα κόμματα που προκαλούν τον «θόρυβο», απ’ ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αλλά και η αλήθεια βγαίνει στο τέλος «τραυματισμένη» από αυτό το ρεσάλτο στον κόσμο της μυθομανίας. Ή αλλιώς, η αλήθεια θάβεται μέσα σε τόνους λάσπης.
Ο στόχος της επίθεσης είναι προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Αν δεν καταφέρουν να τον ρίξουν τώρα και να οδηγηθούμε έτσι σε μία κυβέρνηση «ευρύτερης αποδοχής», τότε θα προσπαθήσουν να αποτύχει ο Κυριάκος στον στόχο της αυτοδυναμίας... 
Αυτό είναι το plan b, εφόσον αποτύχουν να φέρουν πολιτικές εξελίξεις πριν από τις εκλογές. 

Τα οικονομικά συμφέροντα που ενορχηστρώνουν αυτή την επίθεση θέλουν μια άλλη κυβέρνηση με έναν άλλον πρωθυπουργό. Δεν τους ενοχλεί αν θα είναι ακόμη και δεξιός. Αρκεί να μην είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης σε όλο αυτό που συμβαίνει. Όχι στην Ελλάδα! Κανονικά θα έπρεπε μία τόσο σοβαρή καταγγελία, όπως αυτή που έκανε η εφημερίδα Ντοκουμέντο, να διερευνηθεί άμεσα από την Δικαιοσύνη. Όχι να ξεκινήσει μία έρευνα και αυτή να τελειώσει σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, αλλά άμεσα. Πριν από τις εκλογές. Και τότε ας αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες του. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να λειτουργούν σωστά οι θεσμοί. Κι αυτό δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση, αλλά από την ποιότητα της δημοκρατίας μας και την λειτουργία του κράτους μας. Ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Όπως το ξέρουν και όσοι κινούν αυτή την στιγμή τα νήματα στο παρασκήνιο. 
Ποιος δεν θυμάται την περίφημη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τους Γερμανούς αξιωματικούς; Αποδείχτηκε πλαστή. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να λάμψει η αλήθεια και στο μεταξύ η ζημιά είχε γίνει. Ποιος νοιαζότανε για την αλήθεια…

Στον σύγχρονο κόσμο μας οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Για να εμπλέξει όμως κάποιος ευθέως τον πρωθυπουργό μιας χώρας, πρέπει να έχει αποδείξεις. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει για να ξετυλιχτεί το κουβάρι αυτής της υπόθεσης. Και είναι χαρακτηριστική η δήλωση επιδοκιμασίας των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών για τις ενέργειες της κυβέρνησης και για την συνεργασία της στις έρευνες. Το ότι όλο αυτό δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες της αντιπολίτευσης, είναι ένα άλλο θέμα! Πόσο τίμημα μπορεί να πληρώσει αυτή η χώρα επειδή οι Έλληνες πολίτες δεν επιθυμούν να ξαναδούν τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό;

Η τοξικότητα δεν εξυπηρετεί τα εκλογικά ποσοστά του κ. Τσίπρα, αλλά εξυπηρετεί κάτι άλλο: Προετοιμάζει το έδαφος για την ήττα του. 
Όποιος τον αμφισβητήσει την επομένη των εκλογών θα επικαλεστεί το «δύσκολο περιβάλλον» μέσα στο οποίο έδρασε! Θα πει δηλαδή ότι ήταν απολύτως λογικό να χάσει από την στιγμή που είχε να αντιμετωπίσει την … χούντα του Μητσοτάκη. Κι αν έχουν καταφέρει με την σημερινή τους επίθεση να μην πάρει ο Κυριάκος την αυτοδυναμία, θα λέει ότι ήταν αυτός που έδιωξε από την κυβέρνηση τους Μητσοτάκηδες! Είναι η γραμμή Πολάκη και ο κ. Τσίπρας δείχνει να την έχει υιοθετήσει πλήρως.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: