«Χωρίς κανένα στοιχείο»

«Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά; Να καταγράφεται αυτό χωρίς κανένα στοιχείο», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ντροπή και αίσχος να λέει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον ΥΠΕΞ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας. Δική του στρατηγική είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη. Και πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός που το 2016 εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη για τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα.

Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί υπουργούς του», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «απαράδεκτους ισχυρισμούς» και τόνισε ότι επί χρόνια στοχοποιείται ο ίδιος προσωπικά με επιθέσεις λάσπης.

«Στηρίζομαι στη Δικαιοσύνη να ζητήσει αποδείξεις. Αν δεν τα φέρει ο Βαξεβάνης δεν θα είναι συκοφάντης αλλά εθνικά επικίνδυνος. Δεν γίνεται να κατηγορείται ο πρωθυπουργός χωρίς καμία απόδειξη. Είναι υπεύθυνος προσωπικά ο κύριος Βαξεβάνης και όποιος τον κατευθύνει για την κατάντια του τόπου.

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο που χειρίζεται το Predator. Τελείως διαφορετικό από το να λέει κάποιος ότι το έχω ενορχηστρώσει εγώ. Δεν γνωρίζω από ποιον και πρέπει να το μάθουμε. Θα το ξεδιαλύνουμε και θα ψηφίσουμε διάταξη που θα απαγορεύει ρητά αυτά τα λογισμικά. Δεν ήταν η ΕΥΠ και δεν είχα ανάμειξη. Ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του δεν νοείται σε μια Δημοκρατία. Εδώ και 7 χρόνια στοχοποιούμε προσωπικά γιατί έχω αναλάβει να σύρω τη χώρα σε μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον προκάλεσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για να πάρει εκκωφαντική απάντηση από την κυβέρνηση. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν θα αφήσω κανέναν να σύρει τη χώρα σε περιπέτειες.