Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Της λίστας το ανάγνωσμα…

Αναμένοντας τη λίστα με τους Έλληνες πολιτικούς που πληρώθηκαν από τους Ρώσους για να υποστηρίζουν τα ρωσικά συμφέροντα. 
Θα ταίριαζε ίσως το «περιμένοντας τους βαρβάρους», αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι βάρβαροι φαίνεται να βρίσκονται ήδη εντός των τειχών. Αξιοπρόσεκτη είναι επίσης η προσπάθεια ορισμένων να φορτώσουν τον Πούτιν στη… ΝΔ! Επιχειρούν, δηλαδή, έναν συμψηφισμό πριν μάθουμε τα νέα. Ενδιαφέρον! Έχουμε να ακούσουμε και να δούμε πολλά! Και κυρίως να μάθουμε…

Αλήθεια, αυτοί που χρηματίστηκαν από τους Ρώσους υποστηρίζουν τα ελληνικά ή τα ρωσικά συμφέροντα; 
Και αυτό το ερώτημα γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον αυτή την περίοδο που τα ρωσικά συμφέροντα είναι ταυτισμένα και με τα τουρκικά! 
Το ερώτημα είναι απλό! Τι περιθώρια είχαν άραγε όσοι χρηματίστηκαν να υπερασπιστούν τα ελληνικά συμφέροντα, όταν οι εντολοδόχοι τους έχουν διαφορετική στόχευση;

Πολύ φοβόμαστε ότι θα ανοίξει μια δύσκολη συζήτηση. Είπαμε! Αν βγουν λίστες. Διότι πολλές φορές στο παρελθόν ανάλογες λίστες έγιναν προϊόν διαπραγμάτευσης και συναλλαγής. Χρησιμοποιήθηκαν ως ισχυρά χαρτιά για να εξαναγκαστούν κάποιοι να αλλάξουν στρατόπεδο και να μεταβληθούν έτσι τα δεδομένα στο πεδίο. Οπότε, μέχρι να δούμε με τα μάτια μας τις λίστες, κρατάμε και μικρό καλάθι.

Κατά τα λοιπά, έχει ενδιαφέρον ότι άνθρωποι που εγκαλούσαν μέχρι χτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ξεκάθαρη στάση του στον πόλεμο της Ουκρανίας, σήμερα αφήνουν το μελάνι τους, ότι δήθεν η ΝΔ έχει άκρες με τους Ρώσους. Προφανώς, αναφέρονται στους πρώην συνεταίρους του κ. Τσίπρα.

Δεν ξέρουμε αν είχαν δοσοληψίες με τους Ρώσους οι ΑΝΕΛ, αλλά άκρες είχαν. Επίσης, μπορεί να σπεύδουν να απαλλαγούν από τη σχέση που είχαν από την εποχή των τηλεοπτικών αδειών με τον Ιβάν Σαβίδη. Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουν, αλλά μία ανησυχία την έχουν.

Θα ρωτήσει κάποιος. Και καλά, τους Αμερικανούς περιμένουμε για να μάθουμε τα νέα; 
Εμείς δεν έχουμε υπηρεσίες που τις πληρώνουμε με τους φόρους μας για να βρίσκουν στοιχεία. Στο σημείο αυτό κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είναι απασχολημένες με άλλες εργασίες. Και ένας καλόπιστος ότι αν επιχειρούσαν κάτι τέτοιο θα έπεφταν οι θιγόμενοι πάνω τους για να τους κατηγορήσουν ότι συμμετέχουν σε σκευωρία. Για να δούμε τι θα πουν τώρα…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: