Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Γύρισαν μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο αστερισμό του διλήμματος «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» 
κινείται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου. 
Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις εκλογές του 2023 το πρωθυπουργικό γραφείο σχεδιάζει τα επόμενα βήματα γνωρίζοντας ότι η πόλωση ολοένα και θα μεγαλώνει.
Με την επιστροφή του πρωθυπουργού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από τις ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα αρχίσει να υλοποιείται η στρατηγική που ως βασικό στόχο θα έχει την επικράτηση της ΝΔ στις πρώτες κάλπες με ένα ποσοστό μεταξύ... 32% - 35% προκειμένου στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να επιτευχθεί η αυτοδυναμία.
Ένας στόχος που μπορεί να μην είναι εύκολος, αλλά με βάση τις σημερινές δημοσκοπήσεις είναι απολύτως εφικτός, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων προκάλεσε φθορά στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα όμως υπάρχει η εκτίμηση ότι η ζημιά είναι μικρή και ελεγχόμενη. Οι τελευταίες εξελίξεις με την παρακολούθηση Πιτσιόρλα έφερε χαμόγελα ξανά στο πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαιώνοντας εκείνους που προέβλεπαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα προκαλέσει αναταράξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη ΝΔ. Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη μιλούν ήδη για «ένα θέμα (παρακολουθήσεις) που γύρισε μπούμερανγκ στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Με την προϋπόθεση λοιπόν ότι δε θα υπάρξουν άλλες αποκαλύψεις που θα επηρεάσουν το κυβερνητικό στρατόπεδο οι επιτελείς του Μαξίμου προχωρούν στον προεκλογικό σχεδιασμό. Η επιστροφή του Ερικ Πάρκς στο πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών ενώ πληροφορίες επιμένουν ότι θα υπάρξουν και νέες προσθήκες στη στενή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.

Τα όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες και η ένταση που προκλήθηκε στη σχέση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ αρχικά προκάλεσε ένα μούδιασμα μια και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το κόμμα του κ.Ανδρουλάκη θα μπορούσε να είναι ένας αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος μετά τις δεύτερες εκλογές, σε περίπτωση μη επίτευξης γαλάζιας αυτοδυναμίας.

Τελικά όμως ένα από τα βασικά στοιχεία της προεκλογικής στρατηγικής που θα «χτίσει» το κυβερνών κόμμα πηγάζει ακριβώς από αυτή τη ρήξη στις σχέσεις των δύο κομμάτων. Με πρόταγμα λοιπόν τη σταθερότητα μέσα σε αυτήν την τόσο δύσκολη παγκόσμια κατάσταση, το κυβερνών κόμμα θα επιμείνει στην ανάγκη σταθερής, αυτοδύναμης διακυβέρνησης, αποδομώντας τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Με την επιστροφή λοιπόν του κ.Μητσοτάκη από τη Νέα Υόρκη θα ανοίξει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος που θα καταλήξει στην άνοιξη του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια: