Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν, δεν, δεν. Ο Βλαδίμηρος είναι ένας καλός Χριστιανός Ορθόδοξος…

Δεν υπάρχει ρωσικός δάκτυλος στις πολιτικές κρίσεις που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ευρώπη. 
Ο Βλαδίμηρος είναι καλός χριστιανός και μάλιστα ορθόδοξος και δεν κάνει τέτοια. Και αυτά που λένε ότι στη Μόσχα πετάνε τους ανθρώπους από τα παράθυρα, είναι μαύρη προπαγάνδα των σατανιστών. 
Και όχι! Η Ρωσία δεν σκοπεύει να σας εκδικηθεί τον χειμώνα, παγώνοντας όλη την Ευρώπη. Δεν φταίει ο Βλαδίμηρος αν είναι τύραννος. Φταίμε όλοι εμείς που δεν τον προσκυνήσαμε.
Στην Ιταλία υπήρξε σκάνδαλο στις αρχές του καλοκαιριού με... τη δημοσίευση ενός εγγράφου των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών που περιείχε λίστα φιλοπουτινικών πολιτικών και δημοσιογράφων.
 
Μετά από λίγες εβδομάδες υπήρξε διαρροή βίντεο με προσωπικές στιγμές της πρωθυπουργού της Φιλανδίας. 

Και φυσικά μας προέκυψε και το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Όλα αυτά είναι γεγονότα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Είναι προφανές. Και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, έχουν βρει την Ρωσία ως εύκολο θύμα για να της φορτώσουν όλες τις αμαρτίες του κόσμου.

Δεν υπάρχει υπηρεσία αντιπληροφόρησης από τη Ρωσία. 
Δεν έχει επενδύσει η ρωσική προπαγάνδα σε ακροδεξιά και ακροαριστερά κόμμα στην Ευρώπη. 
Ούτε καν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. 
Δεν έχει η Ρωσία όλα αυτά τα χρόνια αποκτήσει σχέσεις στην Ελλάδα με κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή ή με μονές στο Άγιο Όρος. 
Δεν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που να είχαν ποτέ σχέσεις με το καθεστώς του Πούτιν.
Δεν έχει σχέση ο Ερντογάν με τον Πούτιν. Ο Ερντογάν εξακολουθεί και είναι ένας πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ο δε Πούτιν ένας καλός στρατιώτης της Ορθοδοξίας που ουδέποτε θα προκαλούσε ζημιά στους αδελφούς και ομόθρησκους Έλληνες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτόν τον χειμώνα θα δοθεί η μητέρα των μαχών.
Κρύο, ακρίβεια, ενεργειακή κρίση. 
Η καλομαθημένη δύση θα περάσει δύσκολες ώρες που θα γίνουν ακόμη δυσκολότερες όταν οι ορδές των αγανακτισμένων διαδηλωτών θα απαιτούν μία συνθήκη ειρήνη με την Ρωσία του Πούτιν και αποδοχή των τετελεσμένων στην Ουκρανία. Στο μεταξύ, πολλές κυβερνήσεις, όπως αυτή των Αθηνών, θα είναι πιο ευάλωτες από τις άλλες. Επειδή έχουν προηγηθεί κάποια … τυχαία γεγονότα, όπως αυτό του σκανδάλου των υποκλοπών.

Στο παρελθόν ο «ξένος δάκτυλος» έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον για να καλυφθούν ανομίες και ανοησίες της εγχωρίου αγοράς. Και είναι αυτό που λένε για τον βοσκό και την κλοπή στα πρόβατα. Σε κάθε περίπτωση, εκείνα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν είναι ότι υπάρχει ένας πόλεμος στην Ουκρανία, ένας Πούτιν αποφασισμένος να πιέσει την Ευρώπη με κάθε τρόπο, ένας Ερντογάν που θα ήθελε να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις και να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας και μία Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στην Ελλάδα για την οποία κάποιοι ζητούν να διαλυθεί και να απολυθούν οι υπάλληλοί της. 
Όλα τα υπόλοιπα μπορεί και να είναι μυθεύματα, δημιουργήματα της φαντασίας αρρωστημένων εγκεφάλων. 
Το τελευταίο, όμως, αυτό της «διάλυσης της ΕΥΠ» είναι μία πραγματικότητα. Και πρέπει αυτοί που την προωθούν να μας εξηγήσουν ποιος εξυπηρετείται από μία τέτοια κίνηση. Το λιγότερο που μπορεί κάποιος να ζητήσει…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: