Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Η μεγάλη συναυλία και τα μυστήρια των Ιωαννίνων

Πριν από λίγες μέρες, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, έγινε στα Γιάννενα μια συναυλία, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες Γιαννιώτες. 
Τραγούδησαν ο Αντώνης Ρέμος, η Έλενα Παπαρίζου, και το συγκρότημα «Μέλισσες» με τον Χρήστο Μάστορα
Την εκδήλωση προσέφερε στους κατοίκους και κυρίως στη νεολαία της πόλης γερμανική πολυεθνική που δραστηριοποιείται στην περιοχή, εδώ και πέντε χρόνια, στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Απασχολεί κοντά στα 150 άτομα, όλα νεαρά, ταλαντούχα παιδιά, κυρίως από την περιοχή της Ηπείρου. Μάλιστα ο ιδρυτής της εταιρείας στη Γερμανία ήταν Έλληνας...

Μέχρις εδώ όλα καλά. Αμ δε;


Ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, καθώς βεβαίως και το ΚΚΕ, διαφώνησαν με την εκδήλωση και εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις. Και τι λόγος τους πέφτει γιατί μια ιδιωτική εταιρεία προσέφερε διασκέδαση στους πολίτες της πόλης όπου δραστηριοποιείται; Ποιο το πρόβλημα; Θα αναρωτηθεί ο αδαής, περί την Αριστερά, πολίτης.

Πρώτα - πρώτα οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση δεν ανήκουν στο αριστερό σινάφι. Δεν τελούν υπό την προστασία των κομμάτων της Αριστεράς. Με τα τραγούδια τους δεν καλλιεργούν το επαναστατικό πνεύμα και η φωνή τους δεν έχει τον απαιτούμενο εξεγερσιακό στόμφο. Αυτοί τραγουδούν για την ερωτική εγκατάλειψη, την απογοήτευση και για τη χαρά του έρωτα, αυτά που οι κουλτουριάρηδες αποκαλούν «καψουροτράγουδα». Μάλιστα, ο αγαπητός στη νεολαία Χρήστος Μάστορας έκανε το λάθος να συναντηθεί και με τον Μητσοτάκη. Μπήκε στα μαύρα κατάστιχα του «προοδευτικού» ιερατείου. Ενώ οι χυδαίοι υβριστές του πρωθυπουργού αναλαμβάνουν εκπομπές στη Δημόσια Τηλεόραση, ονόματα δε λέμε. Είπαμε, αυτή είναι η δύναμη της Αριστεράς.

Το δεύτερο που κυριολεκτικά «έτσουξε» τους τοπικούς Συριζαίους προύχοντες και το ΚΚΕ ήταν η μεγάλη μαζικότητα της εκδήλωσης. Είναι δυνατόν αυτοί οι απολίτικοι τραγουδιστές να μαζεύουν τόσο κόσμο; Πού πήγε το επαναστατικό φρόνημα της Γιαννιώτικης νεολαίας; Είναι δυνατόν να ακούνε «έλα να με τελειώσεις» και όχι το «πάγωσε η τσιμινιέρα»; A propos, οι αριστεροί θα πάθαιναν εγκεφαλικά αν έβλεπαν τι κόσμο συγκέντρωνε στις καλοκαιριάτικες συναυλίες του στα στάδια ο Κώστας Αργυρός. Σεσημασμένος «αντεπαναστάτης».

Αλλά ο βασικότερος λόγος είναι ποιος διοργάνωσε την εκδήλωση. Δεν πρόκειται για κάποιοι πολιτιστικό σύλλογο, ούτε για κάποια προοδευτική συλλογικότητα. Πρόκειται για μια γερμανική πολυεθνική που ως γνωστόν εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους της. Τουλάχιστον, ας καλούσε να τραγουδήσουν καλλιτέχνες εγκεκριμένοι από την Αριστερά. Αυτά και μόνον αρκούν για να καταδικαστεί η εκδήλωση και ο Δήμος Ιωαννίνων που παραχώρησε τη μεγάλη πλατεία της πόλης. Το μήνυμα είναι σαφές. Μην το ξανατολμήσετε. Εμείς κάνουμε το κουμάντο σε τέτοια ζητήματα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο τέως δήμαρχος, ο οποίος εκλέχτηκε στον δεύτερο γύρο με την πριμοδότηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή γιατί…λόγω της συναυλίας δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη. Οι δρόμοι κλείνουν από 50 μπαχαλάκηδες, ταλαιπωρούνται δεκάδες χιλιάδες πολίτες, σχεδόν καθημερινά, και κανένα κόμμα της Αριστεράς δεν καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές. Απεναντίας, αν δεν πρωταγωνιστεί, τις υποθάλπει.

Τους ενόχλησε η συναυλία του Ρέμου, της Παπαρίζου και των «Μελισσών». Με τις υγείες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: