Μητσοτάκης: Εθνική παραφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα

«Το παρών είναι απών», σχολίασε κατά τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διαφαινόμενη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, τη συμφωνία με τη Γαλλία, τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό ενώ για το σημερινό νομοσχέδιο φαίνεται πως θα δηλώσει παρών. «Μην απορείτε που σας αποκαλούμε εθνική παραφωνία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κύριε Τσίπρα θα ήθελα καταρχάς να αποκαταστήσουμε την αλήθεια ως προς τις σημαντικές επιλογές που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν ψηφίσατε τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο. Είπατε παρών. Καταψηφίσατε τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Γαλλία. Καταψηφίσατε τις αμυντικές δαπάνες της χώρας. Δεν υπερψηφίζετε τις σημερινές συμφωνίες επικαλούμενος τη διαφωνία με την πρόσθετη αγορά των έξι Rafale. Καταγράφεται η ψήφος σας ως ένα ηχηρό παρών. Αντιλαμβάνομαι ότι θα καταψηφίσετε και τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Μετά απορείτε γιατί σας αποκαλούμε εθνική παραφωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι οι αρχικές τιμές που πρότεινε η γαλλική πλευρά για τις φρεγάτες ήταν υψηλές. Αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας με τη Γαλλία επισήμανε ότι προβλέπει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

«Αναφερθήκατε ότι είχατε προχωρήσει ως κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση δύο φρεγατών Μπελαρά. Δεν είχατε καν αποστείλει την αρχική έκφραση ενδιαφέροντος. Θυμάμαι κάποιες δηλώσεις του τότε υπουργού άμυνας κ. Καμμένου. Καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν είχατε κάνει» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Όλοι αναγνωρίζαμε ότι το ΠΝ χρειαζόταν να αποκτήσει καινούργιες φρεγάτες. Το Ναυτικό προέκρινε πάντα τις φρεγάτες Μπελαρά ώς επιχειρησιακά πιο κατάλληλες. Υπήρχε ένα ζήτημα σε σχέση με το αρχικό κόστος. Λέτε πολύ σωστά κ. Κατρίνη ότι πρέπει να ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, αυτό κάναμε και εμείς. 

Όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν αθροίσει κανείς όλα τα αιτήματα από τα επιτελεία καταλήγει σε λίστα που προσομοιάζει με κατάλογο χριστουγεννιάτικων δώρων. Φτάσαμε στο σημείο να βρούμε μία ευκαιρία πολύ σημαντική και να αποκτήσουμε τρείς φρεγάτες Μπελαρά στην τιμή των δύο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ επέλεξαν την Ελλάδα ως στον στρατηγικό εταίρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το βίντεο της δευτερολογίας και τριτολογίας του Πρωθυπουργού ΕΔΩ... και ΕΔΩ!