dim


Τι κυβέρνηση προτιμούν

Το 26,9% των πολιτών που πήραν μέρος στην έρευνα, δηλώνει ότι προτιμά μία “αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ”, ενώ το 15,7% απαντά μία “κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ”.

“Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ” προτιμά το 11,1%, ενώ το 10,8% επιλέγει “κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΝΔ-ΚΙΝΑΛ”. Ποσοστό 7% συγκεντρώνει η απάντηση “κυβέρνηση τεχνοκρατών με στήριξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ”, ενώ “αυτοδύναμη κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ” απαντά πως προτιμά το 2,8% των ερωτηθέντων.

dim
dim


Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στις θετικές γνώμες των πολιτών. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 47,2% σε “θετική και μάλλον θετική” γνώμη, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 44,2% και ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλαμβάνει ποσοστό 27,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης 22,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 18,4%.

dim
dim


Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών

Η μεγαλύτερη ανησυχία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις τους, είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 47%.

Ακολουθούν η πανδημία (ποσοστό 24,2%), η εγκληματικότητα (18%), τα εθνικά θέματα (4,5%), το μεταναστευτικό ζήτημα (2,6%) και οι φυσικές καταστροφές (2,5%).

dim