Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

«Νόμος και Τάξη» με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα το δόγμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ένα ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται για όλους και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά σε κάθε περίπτωση έστειλε τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Μέγαρο Μαξίμου.
Στη σκιά των πρόσφατων τραγικών γεγονότων της Νέας Σμύρνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
λειτούργησε... πυροσβεστικά καθιστώντας σαφές μέσα και από την παρέμβαση του στη Βουλή ότι σε μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή κοινωνία η βία δεν έχει καμία θέση, από όπου κι αν προέρχεται και θα αντιμετωπίζεται δραστικά, ενώ από την άλλη πλευρά δεν θα περνούν χωρίς τις επιπτώσεις του νόμου περιστατικά αυθαιρεσίας των οργάνων της τάξης με τα δικαιώματα του πολίτη να μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα.

Πορευόμενος στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί μέσα από στοχευμένες κινήσεις να βάλει ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας, είτε στα πανεπιστήμια, είτε στις δημόσιες συγκεντρώσεις, κάνει δηλαδή ένα άλμα προς το μέλλον και στο πως πρέπει να λειτουργεί μία σύγχρονη Δημοκρατία.
Χαρακτηριστικό υπήρξε το παράδειγμα του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου η Πολιτεία φρόντισε σε μία δύσκολη στιγμή να προστατέψει την υγεία του, ενώ από την άλλη αρνήθηκε τον εκβιασμό για την μεταφορά σε φυλακές της αρεσκείας του.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες ζητούν από τη σημερινή Κυβέρνηση να διορθώσει αρρυθμίες ή και στρεβλώσεις της μεταπολίτευσης. 
Από την πλευρά της η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά και δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο, χωρίς ατιμωρησία, μπάχαλο, ασέβεια στους νόμους και τους κανόνες, αλλά και αποτρέποντας μεμονωμένα φαινόμενα αστυνομικής βίας που εκθέτουν το σημαντικό έργο της ΕΛΑΣ.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Ποιος μαλακας γραφει τους λογους αυτουνου του δυστυχισμενου;Δεν εχει τσιπα;Απο μικρο αυτο το παιδι ολο ψεμματα τον τριγυριζουν.Ποσο ομορφος εισαι,ποσο εξυπνος,ποσο καλος,ελεος πια,κριμα το συοριασμενο.