Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ο Κουφοντίνας απαξίωσε τα «όπλα» του Τσίπρα

Έχασε άλλη μια κρίσιμη παρτίδα, στον πολιτικό τζόγο, στον οποίο επιδίδεται αρειμανίως, περισσότερο από μια εικοσαετία ο Αλέξης Τσίπρας. 
Προσομοιάζει με τους «άρρωστους» τζογαδόρους, οι οποίοι επιχειρώντας να καβατζάρουν τα χαμένα, μπαίνουν πιο βαθειά στα χρέη τους.
Ο… τέως, που είναι όμηρος της βουλιμίας του, ώστε να επανέλθει με κάθε αθέμιτο τρόπο, «εν τη βασιλεία του» για δεύτερη... φορά, πέφτει σε λάθη, επειδή το παιχνίδι που κάνει είναι πολύ προβλέψιμο για τον αντίπαλό του. 
Δεν έχει την ευφυΐα, να αλλάξει τακτική, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντοτε χαμένος.
Αυτό έγινε και στην τελευταία ζαριά που πήγε να ρίξει, και έφερε δύο και άσσο. Αναφερόμαστε στην «υπόθεση Κουφοντίνα», στην οποία ο Αλέξης έπαιξε τα ρέστα του, αλλά έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. 
Ξεσηκώνοντας τον σκληρό πυρήνα της νεολαίας του κόμματος και τους ανιστόρητους «πρωτοκλασάτους» πολιτικάντηδες που του συμπαραστέκονται (όπως πχ ο Δρίτσας, ο Κυρίτσης, ο Λάμπρου κλπ) πίστεψε ότι με τις συνεχείς διαδηλώσεις και καταδρομικές επιχειρήσεις, στις οποίες πήραν μέρος αναρχικοί, χουλιγκάνοι και κάθε καρυδιάς καρύδι, θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Και όπως υπερφίαλα, ανέκραξε στην Βουλή, απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη «τελειώσατε», φανέρωσε ποιος είναι ο μύχιος πόθος του, για τον οποίο εργάζεται αόκνως μέρα- νύχτα, στο εργαστήριο της Κουμουνδούρου. Το οποίο παράγει ψεύδη και εχθροπάθεια για να χρησιμοποιηθούν από «εξεγερμένα» τμήματα του λαού, τα οποία ασκούνται στις πεζοδρομιακές μάχες.

Όμως, φραγή στα σχέδιά του, μπήκε από τον ίδιο τον Κουφοντίνα, τον οποίο με πάθος υποστήριζε σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ, κραυγάζοντας, ότι παραβιάζεται το κράτος δικαίου και άλλα φληναφήματα. 
Ο πιστολέρο της 17Ν, σταμάτησε την απεργία πείνας και αφόπλισε ταυτόχρονα από τον Τσίπρα και τα πρωτοπαλίκαρα του, από τα επιχειρήματα, όπως, ότι ζούμε σε ένα κράτος της «επαράτου δεξιάς». 
Πριν την υπόθεση Κουφοντίνα, προϋπήρξαν φωνές και κινητοποιήσεις, για τον νόμο για την προστασία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, από κάθε παραβατικό στοιχείο, που στην πλειονότητά του, δεν έχει σχέση με το φοιτητικό Κίνημα.

Ένας εσμός αναρχοαυτόνομων, επέβαλε χρόνια τώρα την ανομία στα Πανεπιστήμια. Και ο Νίκος-Φίλης- πρώην υπουργός Παιδείας, ο μοναδικός στον κόσμο, που δεν έχει πτυχίο Πανεπιστημίου- έλεγε ανενδοίαστα, ότι ο νόμος θα καταργηθεί και καλούσε μάλιστα τους στρατευμένους πολίτες του ΣΥΡΙΖΑ, σε διαδηλώσεις, εν μέσω πανδημίας.
Να το ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να αλλάξει τους νόμους που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, μπορεί να το κάνει με δημοκρατικές διαδικασίες, και όταν ο ελληνικός λαός τους ξαναδώσει την εξουσία, να φέρει τους δικούς του νόμους. Επειδή, όμως, δεν διαφαίνεται τέτοια προοπτική, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκείται σε επαναστατική γυμναστική, σε φαιό τοπίο, επειδή η αριστερή του νεφοσκεπής ιδεολογία, δεν πιστεύει στην νομιμότητα. Και όπως, λέει ο φετφάς του Τσίπρα «εμείς ή αυτοί», η αριστερά τρέφει άσβεστο μίσος, σε όσους δεν είναι μαζί του.

Του Γιάννη Μιχαήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια: