Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Η Κυβέρνηση καλείται να λύσει το γρίφο μεταξύ ανάσχεσης της πανδημίας και ανοίγματος της αγοράς

Αντιμέτωπη με μία διελκυστίνδα μεταξύ του ανοίγματος της αγοράς και της αντιμετώπισης του τρίτου κύματος της πανδημίας βρίσκεται η Κυβέρνηση.
Σε μία κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη του τρίτου κύματος και με το πρόγραμμα εμβολιασμού να βρίσκεται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη, το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ανάψει το πράσινο φως για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ανοίγοντας ουσιαστικά τη βαλβίδα αποσυμπίεσης... για την κουρασμένη από την πολύμηνη περιπέτεια ελληνική κοινωνία.

Από τη μία πλευρά το εθνικό σύστημα υγείας δέχεται τεράστια πίεση από την αύξηση του κρουσμάτων με τον ιδιωτικό τομέα να μπαίνει πλέον δυναμικά στο παιχνίδι για να συμβάλλει στην αντιμετώπισης της κρίσης και από την άλλη καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για την επανεκκίνηση της αγοράς, την ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας, την εισροή χρημάτων από τον ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία και την επιστροφή των πολιτών σε μία όσο τα δυνατόν ομαλότερη καθημερινότητα, εξέλιξη που συνδέεται άμεσα και με άλλες παραμέτρους για κάθε πολίτη, όπως είναι η ψυχική υγεία, οι συναναστροφές και ο απεγκλωβισμός από την οικία.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο καταγράφουν καθημερινά την πορεία της πανδημίας και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις σημερινές εισηγήσεις των ειδικών πριν κάνουν το επόμενο βήμα. 
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι μόνο ευθύνη της Κυβέρνησης, η εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας από τον κορωνοϊό, αλλά αφορά τον κάθε πολίτη που σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι και λίγο πριν η χώρα δημιουργήσει τείχος ανοσίας χρειάζεται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: