Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Οι στρατηγικές κινήσεις Μητσοτάκη στην οικονομία, γέφυρα στην μετά covid εποχή

Ανοίγει το βηματισμό της η Κυβέρνηση με κατεύθυνση την μετά τον κορωνοϊό εποχή, βάζοντας ως βασικούς στόχους την αναθέρμανση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.
Οι τελευταίες πρωτοβουλίες του οικονομικού επιτελείου και η στοχευμένη προετοιμασία με φόντο την επόμενη μέρα καταδεικνύουν τη βούληση πρωτίστως του Κυριάκου Μητσοτάκη να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα... εργαλεία για την ολική επαναφορά, την ανάκαμψη και την καταγραφή θετικών ρυθμών ανάπτυξης το συντομότερο δυνατόν.
Στη σκιά της πανδημίας που δείχνει ακόμη τα δόντια της και με τον εμβολιασμό να προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και να επιταχύνεται από τον επόμενο μήνα, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, ώστε να πάρουν τις πρώτες βαθιές ανάσες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι.
Παράλληλα, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Σταϊκούρα για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που παρουσιάστηκε ήδη στο Ecofin και στόχο έχει να δώσει μία ολιστική απάντηση για την μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στη νέα εποχή, ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές προκλήσεις και στο επέκεινα της πανδημίας.

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές έχει ήδη βελτιωθεί αισθητά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της έκδοσης του 30ετους ομολόγου, κίνηση με έντονο συμβολισμό για το μέλλον.
Το μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνιστά η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, θέμα που συνδέεται άμεσα με την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και κατ' επέκταση με την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό για πολλά χρόνια ακόμη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δύο ακόμη παράγοντες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του Πρωθυπουργού.
Οι δείκτες στον Τουρισμό που θα αποτυπωθούν στα τέλη της χρονιάς και η συνέχιση προσέλκυσης μεγάλων κολοσσών στη χώρα ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft που θα επιτρέψουν την αλλαγή των δεδομένων στην αγορά εργασίας και την αποτροπή νέου κύματος μετάβασης Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Ποια μετακορονοιο εποχη ρε κιλιμια;Τη βγαζει δε τη βγαζει την ανοιξη[οσο και να βοηθανε αυτοι που τους μπουκωνει].Και ποια στρατηγικη,το ανεμελο;Η μοναδικη στρατηγικη ειναι πού θα παει το Σαβατοκυριακο.Εν τω μεταξυ,μαζι με τις τσουλες του Σημιτη,περασε και την υποτελεια στην Ελτοραντο.Ας ετοιμαστουνε για πισσα.