Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Η σταθερή διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε αυτήν την συγκυρία ασφαλώς και μπορεί να εγείρει ερωτήματα, με δεδομένο ότι στο πρώτο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου που δημοσιεύτηκε χθες, τόσο η ανησυχία της κοινής γνώμης για τις προοπτικές της οικονομίας εκφράζεται με αυξημένες αρνητικές γνώμες όσο και η εντεινόμενη κριτική για βασικές κυβερνητικές επιλογές θα προοιώνιζαν ένα κλείσιμο της ψαλίδας. Αυτό δεν συμβαίνει. Το ερώτημα είναι, γιατί;

Μια πρώτη απάντηση ενδέχεται να ανακύπτει από τα συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφή και μεγάλη υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του κ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%). Μια άλλη εξήγηση έχει να κάνει με την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί την κριτική και την απαισιόδοξη στάση των πολιτών στην τρέχουσα συγκυρία.

Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ
Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ
Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξακολουθεί να παραμένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, με 70,4% των θετικών γνωμών. Υψηλές πτήσεις καταγράφει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 54,6% των θετικών γνωμών. 

Ακολουθούν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (45%), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος (40,9%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης με 40,8%.

Στις 11 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

ΠΗΓΗ: powergame.gr

lykavitos.gr