Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Τα στερητικά σύνδρομα ταλανίζουν τον Αλέξη

Από την ημέρα κατά την οποία- στις 8 Ιουλίου 2019- έπαψε να γεύεται το τερψιλαρύγγιον νέκταρ της εξουσίας, οπότε παρέδωσε την κυβέρνηση στον νικητή των εκλογών Κυριάκο Μητσοτάκη, διακατέχεται από πάρα πολλά στερητικά σύνδρομα.
Διότι άλλο Πρωθυπουργός που λύνεις και δένεις και άλλο αρχηγός ενός κόμματος με άδηλο μέλλον. Ενθυμούμενος μάλιστα το ισχνό 3%.
Επιπροσθέτως, απέκτησε και νέα συμπλέγματα, πέραν των καταβολικών που κουβαλούσε στην πλάτη του, ανάμεσα στα οποία, ήταν η ελλιπής Παιδεία και βεβαίως η ατελής επαγγελματική του κατάρτιση...
Κατά μια έννοια, δικαιολογείται, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, από την μαθητική του ακόμα ηλικία, είχε εξασκηθεί στις καταλήψεις των σχολείων. Επομένως, δεν περίσσευε καιρός για γνώσεις. Μετά την εκλογική του συντριβή- ενώ κορδωνόταν ως υπερφίαλος που είναι- ότι «εγώ από τον Μητσοτάκη δεν χάνω»προσγειώθηκε σε μια πραγματικότητα την οποία δεν ανέμενε.
Αντελήφθη ότι ο Κυριάκος είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, τον οποίο δύσκολα μπορείς να καταβάλεις, όμως έχεις κάποιες ελπίδες να τον «γρατσουνίσεις», εάν εφαρμόσεις την τακτική, με χτυπήματα κάτω από την μέση. Και αμ’ έπος αμ έργον, ξεκίνησε μια χυδαία επίθεση εναντίον του Μητσοτάκη προσωπικά, αλλά και της οικογενείας του, συνεπικουρούμενος από τους κολαούζους οι οποίοι, νυχθημερόν τον λιβανίζουν.
Θέλοντας, μάλιστα, να υπερβεί την ανύπαρκτη οντότητα του, οδηγείται σε έωλες κατηγορίες και παράλογες θεωρίες συνωμοσίας, ωσάν να βρίσκεται σε βέρτιγκο, δηλαδή σε πλήρη και όχι μετρία σύγχυση. Τα συμπεράσματα αυτά βγαίνουν αβίαστα, εάν παρακολουθήσουμε ελάχιστες, μόνον από τις τοποθετήσεις του και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί.
Τον Μητσοτάκη, αφού τον χαρακτηρίζει ανύπαρκτο πολιτικό, ανίδεο και «ακροδεξιό φασίστα», τον καταγγέλλει ως αποκλειστικό υπεύθυνο, για ότι συμβαίνει επί γης:
  • Φταίει για την πανδημία, όταν όλη η υφήλιος ταλανίζεται
  • Φταίει για τις πυρκαγιές, όταν όλη η Νότιος Ευρώπη και χώρες πέραν του Ατλαντικού δοκιμάζονται από το «πυρ το εξώτερον», εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου
  • Φταίει γιατί κάποιοι εγκληματίες δολοφονούν τις γυναίκες τους
  • Φταίει για τα μέτρα που λαμβάνονται για την πανδημία, με εισήγηση έγκριτων επιστημόνων και γι’ αυτό- άκουσον- άκουσον –ζητά να συγκροτηθεί «ολιγομελής επιστημονική επιτροπή, με πρόσωπα κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα». Επειδή αυτή η πρόταση, μόνον καγχασμό προκαλεί, αφού δεν έγινε παρόμοια σε κανένα κράτος της υφηλίου, για να ευθυμήσουμε την βαριά ατμόσφαιρα, να θυμηθούμε μια παροιμιώδη πρόταση του καλού ποδοσφαιριστή Νίκου Βαμβακούλα, ο οποίος συζητώντας με συναδέλφους του είχε πει το αμίμητο: «Να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή από πέντε- έξι άτομα».
Ανάμεσα σε όλες τις φαεινές ιδέες του Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή, ενώ την πιο κρίσιμη στιγμή, διατείνονταν προς τον Μητσοτάκη ότι ψεύδεται, γιατί εμβόλιο δεν υπάρχει, ενώ για ένα τύπο εμβολίου υποστήριζε ότι το δίνουν για ξεστοκάρισμα. Αυτά τα ελάχιστα, είναι ανάμεσα στα έργα και τις ημέρες του Αλέξη.

Μιλάμε για τον πολιτικό εκείνο, που κατήγγειλε την ελληνογαλλική συμφωνία και είπε θα την ανατρέψει, όταν «έλθει εν τη βασιλεία του», όπως και για μια παρόμοια συμφωνία με τις ΗΠΑ. Δηλαδή, αντί να τις στηρίξει τις κατήγγειλε προς τέρψιν των Τούρκων, οι οποίοι ορέγονται τα νησιά μας και την υφαλοκρηπίδα. 
Βεβαίως, όλα αυτά έχουν σχέση, με την γνωστή άποψη ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα».
Δυστυχώς, έτσι οραματίζονται την «φτωχή πλην τιμία Ελλάδα», οι απανταχού ψευδόμενοι υποκριτές και Φαρισαίοι. Και για να μην ολοφύρονται και κλαυθμηρίζουν για τα θύματα του κορωνοϊού, όπως οι μωρές παρθένες, ας σταθούν για μια έστω φορά, στο ύψος των περιστάσεων.

Η λύση είναι μία. Επειδή, όλοι οι ανορθολογιστές και οι αντιεμβολιαστές προέρχονται από το αριστερό κέρας του πολιτικού πεδίου της χώρας μας, ας κάνει την μεγάλη κίνηση ο Τσίπρας- εάν δεν φοβάται τον μπρουτάλ Κρητικό Παύλο Πολάκη,- ο οποίος τον επηρεάζει καθ’ ολοκληρίαν και να βγει δημοσίως, να ζητήσει από τους αντιρρησίες να εμβολιαστούν. 
Έτσι, θα μετριαστεί θεαματικά η πανδημία. 
Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν.

Αντέχει να το διαβεί, άραγε, ο Αλέξης;


Δεν υπάρχουν σχόλια: