Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ποιοι είναι οι κοινής αποδοχής επιστήμονες που ζητά ο Τσίπρας

Έναν χρόνο πριν ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για ελληνικό… Μπέργκαμο με αφορμή τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφολογία. 
Ζητούσε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής αλλά και να σταματήσει η Βουλή να νομοθετεί. 
Τώρα ζητά επιστημονική επιτροπή με πρόσωπα… κοινής αποδοχής μετατρέποντας τους επιστήμονες σε κομματικούς «αντιπροσώπους»...
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επενδύσει στην καταστροφολογία με αφορμή την πανδημία. Αυτές τις ημέρες συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τις ημέρες που η Θεσσαλονίκη έμπαινε στο κόκκινο. Ήταν οι ημέρες που ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε αφενός την τοποθέτηση ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής με τον ίδιο να προτείνει την Αθηνά Λινού, αφετέρου έθετε ως προϋπόθεση και την παύση του νομοθετικού έργου της Βουλής.
Ήταν άλλωστε η ίδια περίοδος που αμφισβητούσε τη δυνατότητα να υπάρξει εμβόλιο σε χρόνο ικανό για την αντιμετώπιση του πανδημικού κύματος που έδειχνε με σαφήνεια ότι ο κορονοϊός δεν είναι μια απλή γρίπη που επελαύνει κάνοντας έναν κύκλο αλλά μια υγειονομική βόμβα που δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με το χτίσιμο ενός τείχους ανοσίας στο κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα, με αφορμή τη νέα επέλαση του κορονοϊού που χτυπά τη βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, όπου σημειωτέον το εμβολιαστικό πρόγραμμα καταγράφει ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά, ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται.
Και αφού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για τη διαχείριση της πανδημίας (που σημειωτέον εμφανίζει αυξητική τάση στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη) ζητά τη δημιουργία μιας επιστημονικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από κοινής αποδοχής επιστήμονες.
«Ας αναθέσουμε σε μια ολιγομελή επιστημονική επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής, να σχεδιάσει και να προτείνει μέτρα που όλοι θα αποδεχθούμε, χωρίς τη σκέψη μας στο πολιτικό κόστος» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κατακλείδα μιας ανάρτησης στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για ποσοστά εμβολιασμού, την αύξηση των κρουσμάτων, τους νεκρούς και την αδυναμία να πειστούν πολίτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Ελευθερία.

Πέραν των αναφορών στις οποίες επιμένει σχετικά με τους εμβολιασμένους που βρίσκονται στις ΜΕΘ, που σημειωτέον αποτελεί και ένα από τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών, η ως άνω πρόταση του Αλέξη Τσίπρα εγείρει ερωτήματα, και αποδομεί το ίδιο το επιστημονικό προσωπικό της χώρας στον κρίσιμο τομέα της υγείας

Διότι τι ακριβώς σημαίνει «επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής»; 
Θα μαζευτούν τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου και θα προτείνει το καθένα τον δικό του επιστήμονα;. 
Με τι ακριβώς κριτήρια; 
Κομματικά ή επιστημονικά και πως θα κριθούν αυτά; Και αν για παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης αρχίσει να ξεσπαθώνει στο διαδίκτυο χαρακτηρίζοντας Δαπίτες ή οτιδήποτε άλλο επιστήμονες εγνωσμένου κύρους πως ακριβώς θα επιλυθεί το ζήτημα που θα εγερθεί στο επιστημονικό προσωπικό.

Ουσιαστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα κάστιγκ επιστημόνων που θα προταθεί από κόμματα γεγονός το οποίο θα αποδομήσει την ίδια την επιστημονική επιτροπή την οποία τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν εκ της συστάσεώς της πολεμήσει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Μόλις πρόσφατα άλλωστε ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του επιτέθηκε σε προσωπικό επίπεδο στον Σωτήρη Τσιόδρα χωρίς φυσικά να δεχθεί την παραμικρή επίπληξη.
Και αυτό τη στιγμή που και ο Αλέξης Τσίπρας είχε φροντίσει να συναντηθεί μαζί του ενώ τον είχε επικαλεστεί σε τοποθετήσεις του αναφορικά με την πανδημία.

Όμως, στην ίδια πρόταση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει και κάτι ακόμη για την επιτροπή που προτείνει. «Να σχεδιάσει και να προτείνει μέτρα που όλοι θα αποδεχθούμε, χωρίς τη σκέψη μας στο πολιτικό κόστος» σημειώνει γεννώντας σοβαρά ερωτήματα τόσο σε ό,τι αφορά τα μέτρα αλλά και το πολιτικό κόστος. Αφενός διότι αφήνεται να εννοηθεί πως όσα μέχρι σήμερα έχουν αποφασιστεί δεν εφαρμόζονται αφετέρου διότι θέτει θέμα πολιτικού κόστους ως προς τη διαχείριση της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει την πανδημία και τις επιπτώσεις της σε κεντρικό αντιπολιτευτικό αφήγημα με την καταστροφολογία να κυριαρχεί και με στόχο τη δημιουργία κλίματος οργής θυμού και αγανάκτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: