Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Δέσμιος των «σκληρών» του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Εγκλωβισμένος ανάμεσα στις ακραίες συνιστώσες και τις παθογένειες του παρελθόντος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, που δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές αδυνατεί να αλλάξει το δυσμενές κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος του και στροβιλίζεται σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας.
Η απόπειρα μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα έχει πέσει προ πολλού στο κενό, ενώ τα σχέδια προσκρούουν και στη λεγόμενη παλιά φρουρά της περιόδου του 3%... που θέλει να διατηρήσει πάση θυσία την αριστερή φυσιογνωμία του κόμματος αντιδρά στην απόπειρα πασοκοποίησης του κόμματος και περιμένει στη γωνία για εξελίξεις.
Αυτό όμως που στοιχίζει περισσότερο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα φαινόμενα ακραίων τοποθετήσεων που συνεχίζουν να δημιουργούν αρνητικό κλίμα στη δεξαμενή των μετριοπαθών ψηφοφόρων.

Τελευταίο κρούσμα υπήρξε η περίπτωση του 
βουλευτή Μαμουλάκη που με αφορμή την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να αναγκαστεί να την κατεβάσει.
Ωστόσο, την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή αρνητική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αφού κατά την προσφιλή τακτική του αρέσκεται στο να πατάει σε δύο βάρκες με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό και το μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία.
Κι αυτό διότι ο πρώην πρωθυπουργός αδυνατεί να ελέγξει τα του πολιτικού του οίκου με αποτέλεσμα ο τελευταίος να παραπέμπει πολλές φορές σε πύργο της Βαβέλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: