Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Να κάνετε μπάνιο με καυτό νερό στον καύσωνα!

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον ΑΔΜΗΕ και ζήτησε από τους πολίτες αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση ρεύματος για να αντέξει το δίκτυο. 
Βρισκόμαστε μπροστά στον χειρότερο καύσωνα από το 1987 και μετά. 
Τι πιο φυσιολογικό να ζητεί ένας πρωθυπουργός από τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του θερμοσίφωνα 
-χρειαζόμαστε το καυτό νερό με 40 βαθμούς θερμοκρασία;
- να διατηρούμε στους 26 βαθμούς τη χρήση των κλιματιστικών και να κάνουμε λελογισμένη χρήση του φωτισμού στις ώρες αιχμής 7-10 μμ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρήκε την ευκαιρία και πάνω σε αυτό το ζήτημα να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση. 
Έκανε αρνητικό σχόλιο στις προτροπές του πρωθυπουργού λες και η θέση... του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι να κάνουμε μπάνιο με καυτό νερό, να έχουμε τα φώτα όλη την ημέρα αναμμένα και τα κλιματιστικά να δουλεύουν στο φουλ, ώστε κλειστοί χώροι να έχουν πολικές θερμοκρασίες. Μάλιστα ο κ. Δ. Παπαδημούλης σχολίασε πως «η κυβέρνηση επικαλείται την ατομική ευθύνη και στον καύσωνα». Εννοείται πως στην αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων σημαντικό ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη. 
Μέσα στον χιονιά δεν κατηγορούμε τους οδηγούς που δεν έχουν βάλει αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους; δεν τους αποδίδουμε έλλειψη ατομικής ευθύνης; 
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους πολίτες που κάνουν αλόγιστη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, εν μέσω καύσωνα. Που δεν σκέπτονται πως αν πέσει το ρεύμα και αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες της ανεύθυνης συμπεριφοράς τους.

Φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή επενδύουν πολιτικά στις κάθε είδους καταστροφές, θα επιθυμούσαν, λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης ρεύματος, να κατέρρεε το δίκτυο. Πάνω σε αυτό το αρνητικό γεγονός θα στηνόταν ένα αντιπολιτευτικό πανηγύρι. Και βρίσκονται με το δάκτυλο στην σκανδάλη.

Εναγωνίως περίμεναν να υπάρξουν νεκροί από τις 116 πυρκαγιές του Σαββατοκύριακου. Το 112, οι πυροσβέστες και οι διασώστες δεν τους έκαναν το χατίρι. Τότε τους ενόχλησε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μπάνιο σε μια, ανοικτή σε όλον τον κόσμο, πλαζ στα Χανιά. Δεν ήταν σε κότερο εφοπλιστή καπνίζοντας πούρο, ούτε είχε δίπλα του μια διμοιρία των ΜΑΤ να τον προστατεύει. Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι εννοώ.

Αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανακαλύψει ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα, οδηγεί την ηγετική ομάδα του κατευθείαν στον δρόμο της ανοησίας. Δεν είναι μόνον το γεγονός πως δεν έχουν να προσάψουν κάτι στην κυβέρνηση, το κυριότερο και χειρότερο γι' αυτούς είναι πως ανακαλούν στις μνήμες των πολιτών τα δικά τους πεπραγμένα που δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά γι' αυτούς. Χθες το διαδίκτυο είχε κατακλυσθεί με την γνωστή φωτογραφία του Α. Τσίπρα με το πούρο επί της θαλαμηγού εφοπλιστή, επειδή αυτός προκάλεσε με μια δήλωση του για τις πυρκαγιές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχουν αντιληφθεί πως μερικές φορές επιβάλλεται η σιωπή. 
Αν αυτό που θα πεις θα δημιουργήσει σε εσένα πρόβλημα μεγαλύτερο απ' ό,τι στον αντίπαλο σου, δεν το λες. Ιδίως αν μας προτρέπεις, έμμεσα, να κάνουμε μπάνιο με καυτό νερό μέσα στον καύσωνα, για να κάνεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Ποσους βαθμους εχει το νερο,ξερεις;Θα βαλλουμε ενα μικρο παιδι ή καποιον ευπαθη απο 29Κ.περιπου[σιγουρα οχι 26]στους 23 βαθμους νερο;[μετρημενο τωρα,εξω εχει 41 ακατεβατους]Ενα τδεκαλεπτο θερμωσιφωνα τον θελει.Ειπαμε να βοηθαμε τους συνανθρωπουςΣιγουρα και οι δυο τους δεν παραγουν πολιτικη,ουτε βοηθουν.Απλα ο Μητσοτακης ειναι τελειως αλλου.[εχει και το αθλιο σημιτοπασοκ να κυβερναει]