Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Διαρκείς αναζωπυρώσεις

Εφιαλτικές διαστάσεις έχε πάρει η πυρκαγιά στην Αττική, η οποία πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα, έχοντας ήδη κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και πολλά σπίτια. 
Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, η μία περιοχή εκκενώνονται μετά την άλλη με μήνυμα από το 112.
Οι άνεμοι δεν είναι σταθεροί και έτσι κάθε στιγμή κινδυνεύουν νέες περιοχές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τεράστιο αγώνα για να περιορίσουν τα μέτωπα...
Δυστυχώς, λίγο μετά τις 18:00 σημειώθηκε σοβαρή αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα στους κατοίκους από το 112 για να εκκενώσουν την περιοχή προς Θρακομακεδόνες και Αχαρνές. Μία ώρα περίπου αργότερα εστάλη μήνυμα και για εκκένωση των Θρακομακεδόνων προς Αχαρνές.


Αναζωπύρωση σημειώθηκε μετά τις 21:00 και στη Μαλακάσα, που το μεσημέρι είχε εκκενωθεί.
Σύμφωνα με μήνυμα του 112, που εστάλη λίγο μετά τις 18:00, καλούνται να εκκενώσουν οι πολίτες τη Σταμάτα και τη Ροδόπολη και να κατευθυνθούν προς Αθήνα.
Καινούρια εστία δημιουργήθηκε και στο Κρυονέρι, όπου μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τα πάντα ενώ η περιοχή παραμένει χωρίς νερό και ηλεκτρικό


Οι αρχές δίνουν μάχη και στο Πευκόφυτο, που είχε εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Ποντίων Αγίου Στεφάνου, με νέο μήνυμα του 112. Οι κάτοικοι των δύο οικισμών καλούνται να εκκενώσουν προς Αθήνα, μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.
Άλλο μέτωπο μαίνεται στη λίμνη του Μαραθώνα, καίγοντας πεύκα, ενώ κατευθύνεται προς τα βόρεια.


Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Νίκος Πέππας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ότι το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό στην Σταμάτα και απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των πτητικών μέσων. Οι κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.
Ο δρόμος Μαραθώνα-Σταμάτας έχει παραδοθεί στις φλόγες καθιστώντας την διέλευση αυτοκινήτων αδύνατη.


Εκτός ελέγχου είναι και το άλλο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Αφίδνες, που έχει εκκενωθεί από χθες, μαζί με το Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτείαέχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά αυτήν την ώρα δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση των ζημιών.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μέσα στην οποία εξελίσσεται το τρίτο μέτωπο της πυρκαγιάς. Και εκεί έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια.


Ολική διακοπή στην εθνική οδό από Αθήνα μέχρι Κάστρο Βοιωτίας

Με απόφαση της τροχαίας λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, η Νέα Οδός προχώρησε στις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα:

Ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσης προς Λαμία: Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη μέχρι τον Α/Κ Θήβας. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη.
Ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα: Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα από τον Α/Κ Κάστρου μέχρι τον Α/Κ Καλυφτάκη. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Κάστρου.

Παράλληλα, με εντολή τροχαίας και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εκκένωσης των οικισμών  που πλήττονται από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι ράμπες εισόδου του Ανισόπεδου Κόμβου Βαρυμπόμπης και του Ανισόπεδου Κόμβου Μπογιατίου (Αγ. Στεφάνου),  θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η είσπραξη διοδίων τελών από τα μετωπικά διόδια Θήβας, καθώς και όλους τους πλευρικούς σταθμούς που βρίσκονται εντός του αποκλεισμένου τμήματος και στις δύο κατευθύνσεις, έχει ανασταλεί.
«Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: