Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Δεν πέφτει στην παγίδα του διχασμού ο Μητσοτάκης

Πρόσω ολοταχώς με σχέδιο, πειθώ και εμπιστοσύνη
Αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην επόμενη μέρα της πανδημίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας στο περιθώριο εκείνες τις φωνές που με το πρόγραμμα του εμβολιασμού επιχειρούν να διχάσουν και να δηλητηριάσουν για μία ακόμη φορά την κοινωνία.
Τα φαινόμενα των συνεχών διαδηλώσεων με πρωταγωνιστές αρνητές του εμβολίου βρίσκονται στο μικροσκόπιο του... Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς ωστόσο οι κυβερνητικοί παράγοντες να μπαίνουν στη λογική του διχασμού και της διαίρεσης των πολιτών όπως εξάλλου θα ευχόταν η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Κυβέρνηση, γνωρίζουν ότι όσοι βρίσκονται στη δεξαμενή των ανεμβολίαστων προσεγγίζουν με διαφορετικούς τρόπους το θέμα, εκτός από τα πραγματικά ακραία στοιχεία, υπάρχουν και περιπτώσεις που το στοιχείο του φόβου συνιστά καθοριστικό παράγοντα για τις έως τώρα επιφυλάξεις.
Γι' αυτό και ο κεντρικός σχεδιασμός δίνει έμφαση στο στοιχείο της πειθούς με συγκεκριμένα επιχειρήματα για εκείνους που εκφράζουν μεν αντιρρήσεις αλλά μπορούν υπό προϋποθέσεις να πειστούν.

Το μεγάλο στοίχημα για το πρωθυπουργικό γραφείο είναι η αύξηση της συμμετοχής στους εμβολιασμούς το επόμενο κρίσιμο διάστημα και όχι η διεξαγωγή ενός πολέμου στη λογική «εμείς» και οι «άλλοι» και οι «μεν» και οι «δε», προσεγγίσεις ιδιαίτερα προσφιλείς για τον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση με τον κωδικό «πειθώ» θα συνεχιστεί ακόμα πιο αποφασιστικά σε ολόκληρη τη χώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος εκτός από πολιτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: