Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Καυτός πολιτικός Αύγουστος για την Κυβέρνηση - Δεν χάνει λεπτό ο Μητσοτάκης

Σε διαρκή εγρήγορση για την άμεση προώθηση του κυβερνητικού έργου ακόμη και μέσα στον Αύγουστο έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους υπουργούς του και τους στενούς του συνεργάτες ενόψει των μεγάλων προκλήσεων του Φθινοπώρου.
Διατηρώντας ένα υψηλό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις από το ξεκίνημα της θητείας του πριν από δύο χρόνια και με ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν πολλοί ηγέτες, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί πλέον να ανοίξει βηματισμό... υλοποιώντας σημαντικές πολιτικές για την επόμενη μέρα έχοντας ως αιχμή του δόρατος το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που αποτελεί τη μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα του 2030.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον μιας σύνθετης άσκησης ισορροπίας με τον κατώτατο μισθό, καθώς αφενός θέλει να δώσει μια ώθηση κυρίως στα χαμηλά εισοδήματα μετά από τις διαρκείς αναταράξεις της πανδημίας και από την άλλη πλευρά να συνυπολογίσει το κόστος για τους εργοδότες που μάχονται να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Εξάλλου η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επενδύσει πολλά στη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που η κάθε πλευρά θα συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια προκειμένου κανείς να μην μείνει πίσω στο επέκεινα της πανδημίας.
Η στρατηγική εξωστρέφειας, ψηφιακού μετασχηματισμού και προσέλκυσης ισχυρών ονομάτων στο πεδίο των επενδύσεων συνιστά αδήριτη ανάγκη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κι αυτή την σχηματοποιημένη γραμμή που οδηγεί σε ένα βιώσιμο και καλύτερο μέλλον ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να την υπερασπιστεί χωρίς αμφιταλαντεύσεις και βάζοντας το πολιτικό κόστος στην άκρη.
Ο κ. Μητσοτάκης κρατά την κατάσταση στα χέρια του και γνωρίζει ότι η υλοποίηση στρατηγικών επιλογών θα του δώσει τον αέρα για μία δεύτερη συνεχόμενη τετραετία, όταν εκείνος θελήσει να απευθυνθεί στη λαϊκή ετυμηγορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: