Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Αριστερή τοξικότητα

Το έχουμε γράψει επανειλημμένως, σε σημείο που να νομίζαμε ότι έχουμε εξαντλήσει το θέμα της Αριστερής τοξικότητας. 
Μα σχεδόν καθημερινά είτε στα social media είτε στα ΜΜΕ, υπάρχει κάποιο στέλεχος, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που μας υπενθυμίζει ότι η Αριστερή τοξικότητα είναι ανεξάντλητη.
Δεν θα σταθούμε διόλου στη φράση «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», ούτε τότε που έδερναν τον Χατζηδάκη και τον Παναγόπουλο ή κυνηγούσαν τον γέροντα Κακλαμάνη. Δεν θα σταθούμε ούτε καν στις αγχόνες που είχαν κατακλύσει την Ελλάδα, ούτε τότε που διαλυόταν η παρέλαση με τις ύβρεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτε καν τότε που ο γράφων και χιλιάδες άλλοι είμαστε… Νενέκοι, προδότες και γερμανοτσολιάδες, επειδή κάναμε το έγκλημα να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας απέναντι στο θλιβερό δημοψήφισμα του 2015.  Δεν θα σταθούμε ούτε στη χυδαία επίθεση Φίλη στην Κεραμέως με αναφορές στα παιδιά της, που δημιούργησε αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη!
Θα σταθούμε στη σημερινή ανθρωποφαγία και τη σεξιστική κουταμάρα μια κυρίας που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέθηκε στην σημαντικότερη Ελληνίδα τενίστρια ισχυριζόμενη ότι την προβάλλει η ΕΡΤ επειδή «έχει γκόμενο τον γιο του Πρωθυπουργού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε άχνα. Μόνο ο Μπίστης και κάποιοι άλλοι που δεν υπάρχουν καν στην κομματική ιεραρχία.
Πόσο υποκριτικό είναι αυτό άραγε; Το κόμμα που δήθεν προαγάγει τον φεμινισμό και ταυτοχρόνως στηρίζει –στα λόγια- το  «metoo», να μη βγάζει άχνα. Όπως δεν έβγαλε άχνα στην υπόθεση των εργαζομένων γυναικών στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας.
Πού είναι άραγε η λαλίστατη κυρία του Ψυχικού; Πού είναι η γνωστή αοιδός του «χαμηλά πιο χαμηλά» που μας έχει πληροφορήσει άδοντας και για το …αδύνατο σημείο της; Πού είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Οι γυναίκες βουλευτές; Οι δικαιωματιστές της Κουμουνδούρου. Πουθενά, άφαντοι, ψεύτες, υποκριτές, «δολοφόνοι χαρακτήρων», χυδαίοι αυριανιστές!
Αναρωτιιόμαστε αν εκεί στην Αριστερά είναι μόνο τοξικοί ή και χαζοί. Είναι δυνατόν να θεωρούν ότι θα έχουν πολιτικό όφελος από τη σχέση της Σάκκαρη με τον γιό του πρωθυπουργού; Ή πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης θα έχει θα έχει έστω και ψήφο κέρδος από τη σχέση του γιού του; Ποιος ασχολείται εκτός από κάποια lifestyle έντυπα;
Όμως, επειδή μιλάμε για τοξικότητα κι Αριστερά, ας μπούμε στο κατά τη γνώμη μου υπόβαθρο αυτών των επιθέσεων . Αυτό το υπόβαθρο ξεκινά από σύμπλεγμα και τελικά καθίσταται ιδεολογικό. Ότι δεν είναι αποδεκτό από την Αριστερά, είναι μισητό και εξοβελιστέο. Επιτίθενται στη Σάκκαρη επειδή έχει στενή σχέση με την πρωθυπουργική οικογένεια κι επειδή παίζει τένις. Που στο φτωχό τους μυαλό είναι το άθλημα των πλουσίων…. Κι αν αυτό είναι το ιδεολογικό περίβλημα/υπόβαθρο όλων αυτών, ας πρόσεχε κι εκείνη μα μη πέσει στο στόμα τους… Ας τα έφτιαχνε με τον γιο του μεγαλοσχήμονα που είναι κι αυτός …ημιπιτσιρικάς…
Πάντως, όσο κι αν αναζητούμε απαντήσεις, είναι δύσκολο να τις βρούμε ούτε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής. Εκτός αν συμπεριφερόμενοι έτσι νιώθουν ότι μας προετοιμάζουν για τη δεύτερη φορά Αριστερά, που όπως λένε δεν θα είναι ίδια… Ανατριχιαστικό!
Κάτι τελευταίο: Είναι σαφές ότι ο αυριανισμός που έχει βρει στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εκχυδαΐζει την πολιτική ζωή του τόπου νομίζοντας ότι η χυδαιότητα είναι εργαλεία άσκησης πολιτικής…

Δεν υπάρχουν σχόλια: