Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ του «αυτοπροσδιορισμού» μειονοτήτων στην Ελλάδα

Απροκάλυπτα πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, της «μακεδονικής» αλλά και οποιασδήποτε άλλης εθνοτικής ομάδας θελήσει να αυτοπροσδιοριστεί.
Πιο συγκεκριμένα, με το κείμενο των θέσεών του που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του προσυνεδριακού του διαλόγου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στον συλλογικό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό, με τρόπο ώστε αυτή στο μέλλον να... δύναται να χαρακτηρισθεί ως «τουρκική».
Με το ίδιο κείμενο «κλείνει», ενόψει και της έντονης φημολογίας περί πρόωρων εκλογών, πονηρά το μάτι στην μειονότητα υποστηρίζοντας την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως γλώσσας επιλογής στα σχολεία της περιοχής της Θράκης δίδοντας της προτεραιότητα έναντι της γλώσσας των Ρωμανί και της Πομακικής γλώσσας.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει η «Εστία», η αναφορά στο ζήτημα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού και όχι του ατομικού όπως αναγνωρίζει έως σήμερα η Πολιτεία είναι η εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως ορίζεται από το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο στην βάση και των εν εξελίξει δικαστικών αποφάσεων».
Στην ουσία, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να παρέμβει υπέρ της αναγνώρισης «τουρκικών συλλόγων» όπως η αυτοαποκαλουμένη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» στην κρίση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η αίτηση αναίρεσης του σωματείου αυτού.
Και παρεμβαίνει, πρώτον εναντίον της ίδιας της νομοθεσίας που ψήφισε υπό την πίεση πολιτειακών παραγόντωναλλά και της ΝΔ, ο ίδιος ως κυβέρνηση επί Υπουργίας Σταύρου Κοντονή με την οποία δεν επιτρέπεται η λειτουργία τέτοιων συλλόγων όταν προκύπτουν θέματα ασφάλειας και δημοσίας τάξεως, και δεύτερον παρεμβαίνει λίγες ημέρες αφότου το μειονοτικό κόμμα της Θράκης ΚΙΕΦ τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού ως «Μακεδόνων», ενός δήθεν πολιτιστικού συλλόγου από τις Σέρρες («Αδελφότητα γηγενών ντόπιων νομού Σερρών Κύριλλος και Μεθόδιος»), το καταστατικό του οποίου απερρίφθη από το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται απόλυτα με τη θέση του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας), περί «μακεδονικής μειονότητος», και το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις πρόσφατες δηλώσεις του Σκοπιανού Προέδρου Πενταρόφσκι, υπέρ «Μακεδόνων» στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνονται από την Πολιτεία «θετικές διακρίσεις» υπέρ των μουσουλμάνων της Θράκης με βάση το θρήσκευμα, την ίδια αυτή ώρα επιτίθεται εκ νέου κατά της Εκκλησίας της Ελλάδας ζητώντας από την Πολιτεία την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τις δημόσιες αρχές, την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και την καθιέρωση του πολιτικού ως του μόνου όρκου. Και όχι μόνον αυτό: Ζητά από την Πολιτεία έναρξη διαλόγου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για νέο καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας!
Μετά από αυτή την επίσημη τοποθέτηση, είναι απορίας άξιο να δούμε τι επιφυλάσσει για την Ελλάδα μια ενδεχόμενη «δεύτερη φορά Αριστερά», αν αναλογιστεί κανείς, το πως ξεκίνησε την «πρώτη φορά», αφήνοντας να εισέλθουν στη χώρα 800.000 μετανάστες μέσα σε ένα καλοκαίρι, και εγκαινιάζοντας το παγκόσμιο όνειδος της Μόριας.

Από Βήμα Press
-20 Φεβρουαρίου 2021

1 σχόλιο:

aik είπε...

Καλα ρε,οι ψευτιες σας και η λασπη σας δεν παιζεται.Τοσο μαλακες;Ποιος εφερε το νομο,προχθες,και αφου εκραξε η Ελ.Λυση τον εβαλε στον κωλο του;Σας το'πα:Οσο υποστηριζετε το καθαρμα του μειοδοτη αποστατη,τοσο ξυλο θα πεσει απο τους Νεοδημοκρατες που εξ αιτιας της γλιτσας σας γινονται ρομπες με αυτο το τσιρκο που μπλεξανε.Και την αλλη φορα βαλε και το ονοματακι σου,κοτα με λειρι,να μην ψαχνουμε