Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η κυβέρνηση κακώς αμύνεται

Αίφνης η κυβέρνηση βρέθηκε αμυνόμενη σε δύο μέτωπα. 
Σε αυτό της διακοπής ρεύματος στα βόρεια προάστια και σε αυτό του #metoo, λόγω Λιγνάδη.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
Για την «Μήδεια» το πρόβλημα εντοπίστηκε στα κλαδιά των δέντρων τα οποία θα έπρεπε να κοπούν. Ας το ξεκαθαρίσουμε. Για την κοπή των κλαδιών δεν υπάρχουν συναρμοδιότητες. Την ευθύνη την έχουν οι δήμαρχοι και οι ιδιώτες που έχουν τα δέντρα μέσα... στην ιδιοκτησία τους. Συνεπώς κυβερνητική ευθύνη επ' αυτού δεν υπάρχει.
Όσον αφορά την ΔΕΔΔΗΕ κακώς τήρησε απολογητική στάση η κυβέρνηση και κάκιστα εξήγγειλε πρόγραμμα υπογειοποίησης του δικτύου. Τέτοιου μεγέθους επενδύσεις δεν εξαγγέλλονται ευκαιριακά. Δείχνουν πανικό.
Η κυβέρνηση, με φιλελεύθερο πρόγραμμα, έπρεπε ακριβώς να αναδείξει, μέσα από την απαξίωση της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, την ανάγκη των ιδιωτικοποιήσεων που θα συνοδευτούν και από επενδύσεις δικτύου. Η σημερινή κατάσταση της, υπό ιδιωτικοποίηση, ΔΕΔΔΗΕ οφείλεται στον δημόσιο χαρακτήρα της.
Να υπενθυμίσω πως επί ΣΥΡΙΖΑ, υπέρμαχου του κρατισμού, η ΔΕΗ είχε αγγίξει τα όρια της χρεοκοπίας με την μετοχή της να βρίσκεται στο 1.20 και την κεφαλαιοποίηση της κάτω από τα 300 εκατομμύρια. Σήμερα, η ίδια ΔΕΗ, έχει κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από τα 2 δισεκατομμύρια και η μετοχή της βρίσκεται στα 9 ευρώ. Λάθος της κυβέρνησης που δεν εξέτασε και ποινικά τα όσα διαπράχθηκαν στην ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς ηλεκτρικής εταιρείας των Σκοπίων, ιδιοκτησίας συνεργάτη του Ζάεφ, λίγο πριν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την βουλή των Σκοπίων.
Συνεπώς η κυβέρνηση δεν είχε κανένα λόγο να τηρεί αμυντική στάση απέναντι στην αντιπολίτευση και απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι ας αναζητήσουν τις ευθύνες στους δημάρχους που αυτοί εξέλεξαν και στην δική τους συμπεριφορά. Στον δε ΣΥΡΙΖΑ ας έδειχνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις φωτογραφίες από την χιονόπτωση του 2017 και πώς διαχειρίστηκε η τότε κυβέρνηση την κατάσταση. Απλά πράγματα.

Για την υπόθεση Λιγνάδη ο πρωθυπουργός δέχτηκε μια προσωπική επίθεση από τον Α. Τσίπρα, με πολλά υπονοούμενα. 
Είναι προκλητικό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός, ο άνθρωπος που συγκάλυψε το σεξουαλικό σκάνδαλο του ιδεολογικά ομογάλακτου πρέσβη της Βενεζουέλας, ενώ δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός πως χρημάτισε υπουργός του ένας εκ των καταγγελλομένων, ενώ έναν άλλον τον διόρισε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Ας σημειωθεί δε πως ο Λιγνάδης είχε φιλικές σχέσεις με όλο το πολιτικό σύστημα και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, γιατί ήταν καλός στην δουλειά του. Οι σχετικές φωτογραφίες που το αποδεικνύουν κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Η κυβέρνηση, μέσω της αρμόδιας υπουργού, ξεκαθάρισε την θέση της. Είναι δυσάρεστο το γεγονός πως το κίνημα #metoo κινδυνεύει να ευτελιστεί και να απαξιωθεί λόγω της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να το εντάξει στην πολεμική του εναντίον της κυβέρνησης. Να υπενθυμίσω την στήριξη που έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του στην Σ. Μπεκατώρου, την γυναίκα που ξεκίνησε την ιστορία των σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Είναι πράγματι ακατανόητη η φοβική και αμυντικογενής στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ριζοσπαστική Αριστερά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στα δύο ζητήματα που δέχεται πολεμική έχει όλους τους άσους στο μανίκι της. Φαίνεται πως δεν το έχει καταλάβει.

2 σχόλια:

aik είπε...

Ειπαμε καλοπαιδο:Τρυπιο παλτο προσπαθεις να υποστηριξεις.Αυτοι μπηκανε να ζουλαρουν τα λεφτα μας.Μονο για τη μασα και το κολλητηλικι.Ειδες τον Μιχαλακη,μην τυχον και χρεωθει ο πεθερος του Γεραπετριτη[θελει κανενα μπασταρδο,μηπως περισσοτερα στοιχεια;]Αν,λοιπον εισαι απο αυτους που τα παιρνουνε,καλως.Αν οχι,mia meqive koken.

aik είπε...

Και επειδη,εσυ η Αγγελικουλα και κατι κ@λοπαιδα,πρωην δηθεν αριστεροι,μετα πρασινοι μετα φασιστακια,δηλαδη καβατζοσκουληκα,η υποθεση Βενεζουελα ηταν επι Σαμαρα το'12,'13.Ενταξει γατακια.