Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Οι άγνωστες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

“Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται” 
συνήθιζε να λέει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μία ρήση που διαρκώς επιβεβαιώνεται στην πράξη σε καθημερινή βάση.
Τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την εξελισσόμενη κρίση πανδημίας το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να “κινηθεί κάτω από τα ραντάρ” σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, υλοποιώντας συγκεκριμένα σχέδια, προκειμένου να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Ο στόχος είναι διττός: Από την μία η ενδυνάμωση της άμυνας απέναντι στη διασπορά του ιού και από την άλλη η ενίσχυση της χώρας, την επόμενη μέρα της πανδημίας... 
Είναι το σχέδιο "cargo" και το σχέδιο που αφορούσε την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση.
--- Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένη πηγή , στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει σχέδιο δράσης το οποίο υλοποιεί με απόλυτη μυστικότητα συγκεκριμένη ομάδα κυβερνητικών στελεχών. 
Πέρα από τον πρωθυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ο σκληρός πυρήνας της ομάδας αποτελείται από τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Γιώργο Μυλωνάκη (τον συντονιστή εκ μέρους του Μαξίμου), τον Γενικό Γραμματέα Εξωστρέφειας Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Βασικός στόχος του σχεδιασμού είναι με τη συνένωση δυνάμεων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, να φτάσει στη χώρα μας το απαραίτητο ιατρικό υλικό από όλο τον κόσμο.

Την ώρα λοιπόν που στον πλανήτη έχει ξεσπάσει τεράστια αναταραχή με επίκεντρο παραγγελίες από μεγάλες οικονομίες (όπως οι ΗΠΑ), η Ελλάδα υλοποιεί εγκαίρως και με απόλυτη μυστικότητα το σχεδιό της με κεντρικό άξονα την χρησιμοποίηση μεταγωγικών αεροπλάνων αλλά και Airbus της Aegean για να μεταφέρουν στην Ελλάδα , τα “όπλα “ που χρησιμοποιούμε εναντίον του κορονοιού.
Ετσι λοιπόν στα αεροσκάφη που φτάνουν τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα βρίσκονται εκατομμύρια ιατρικές μάσκες μαζί με αναπνευστήρες, γάντια και διαγνωστικά test. 
Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί “μηλον της έριδος” μεταξύ των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη που σπεύδουν να τα προμηθευτούν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 
Κρίσιμη λεπτομέρεια : Η πιθανότητα μια ευρωπαική χώρα να κρατήσει τα υλικά ,όπως έχει ήδη συμβεί σε ορισμένες περιπτώσεις, οδήγησε στην απόφαση οι ενδιάμεσοι σταθμοί της αερομεταφοράς να είναι χώρες εκτός Ευρώπης, στοιχείο που εφαρμόζεται με απόλυτη συνέπεια.

---Το δεύτερο σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτό της προετοιμασίας της χώρας για την επόμενη μέρα της πανδημίας, όπου οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες για όλον τον πλανήτη. 
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού ο κ.Μητσοτάκης με προσωπικές επαφές και επικοινωνίες επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. 
Στο πλαίσιο αυτό κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν τις μυστικές συνεννοήσεις του πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, συμπληρώνοντας με νόημα ότι το πολιτικό κεφάλαιο του ίδιου του κ.Μητσοτάκη τους μήνες της νέας διακυβέρνησης έχουν αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας. 
Καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα προαναγγέλουν και ανάλογες κινήσεις του πρωθυπουργού στο προσεχές διάστημα...

Γιάννης Κ. Τρουπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: