Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Τα ατού του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σύγχρονη διακυβέρνηση

Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης έχει λανσάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός του άναψε το πράσινο φως και άφησε την τύχη του στα χέρια του.
Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός από το ξεκίνημα της πολιτικής του διαδρομής δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Στους πρώτους μήνες της θητείας του απέδειξε ότι διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά, τους κρυφούς άσσους, για να παίξει μπάλα σε όλα τα γήπεδα ανεξάρτητα από αστάθμητους παράγοντες...
Ο ίδιος έχει μέχρι σήμερα περάσει όλα τα δύσκολα τεστ στο crisis management, ενώ σε κάθε του βήμα δείχνει να συναισθάνεται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό. Είναι ξεκάθαρα πολέμιος της αναβλητικότητας και όταν πιστεύει μία θέση τη στηρίζει μέχρι το τέλος.

Αυτό που τον κάνει ελκυστικό και του έχει δώσει πόντους στην πολιτική σκηνή είναι η ικανότητα να εκφέρει σύγχρονο πολιτικό λόγο χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες χαρακτηριστικά που του δίνουν πλεονέκτημα έναντι του βασικού πολιτικού του αντιπάλου.
Οι πολίτες του το έχουν αναγνωρίσει. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στις Εθνικές Εκλογές του περασμένου Ιουλίου.
 
Όποιος έχει παρατηρήσει προσεκτικά την πολιτική του διαδρομή αντιλαμβάνεται πως πάντα λειτουργεί βάσει σχεδιασμού, πετυχαίνει αποτελέσματα και μεθοδικά έβαζε χρόνο με το χρόνο τα τουβλάκια της πολιτικής του ανέλιξης.
Ξέρει να ανατρέπει προγνωστικά και να κερδίζει το σεβασμό των άλλων εκτός αλλά πολύ περισσότερο εντός των κομματικών τειχών. 
Οι επιδόσεις του στο οικοσύστημα των νέων τεχνολογιών είναι σημαντικές, δίνοντας του την ευκαιρία να μιλήσει σε κοινά που μέχρι σήμερα δεν περνούσαν ούτε απ έξω από τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων.
Η ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την ικανότητα που διαθέτει να επικοινωνεί με τις ηγεσίες και το κοινό σε άπταιστα αγγλικά του έχουν δώσει ένα πλεονέκτημα να διαδραματίζει ένα εξίσου σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη.  
Το στοίχημα του πρώτου ημιχρόνου το έχει κερδίσει. Η συνέχεια θα είναι απαιτητική για τον άλτη που μπορεί να περνά ακόμη και τα ψηλότερα εμπόδια.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: