Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Πανικόβλητοι οι Τούρκοι συνωστίζονται για να ψωνίσουν πριν την επιβολή του lockdown (Βίντεο)

Κυκλοφοριακό χάος και πανικός στους δρόμους πόλεων της Τουρκίας με τους πολίτες πανικοβλημένους να συνωστίζονται για να προλάβουν να ψωνίσουν πριν την επιβολή του διήμερου lock down σε 31 πόλεις, μετά την εκτόξευση του αριθμού των θανάτων λόγω κοροναϊού. 
Καταγγελίες για αισχροκέρδεια ακόμη και στο ψωμί
Σκηνές χάους και υψηλής επικινδυνότητας για την μετάδοση του κοροναϊού εκτυλίσσονται το βράδυ της Παρασκευής στην Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν, που αφού υποβάθμισε... το ζήτημα της πανδημίας, παραπλανώντας το λαό του, τώρα, που η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου με τους νεκρούς να σπάνε το φράγμα των 1000 ατόμων, σπεύδει να πάρει αυστηρά μέτρα και να επιβάλει καραντίνα.
Μετά την ανακοίνωση για επιβολή διήμερου lock down σε 31 πόλεις επικρατεί κυκλοφοριακό χάος και πανικός στους δρόμους με τους πολίτες πανικοβλημένους να συνωστίζονται για να προλάβουν να ψωνίσουν.
Άλλη μια απόδειξη της παντελούς έλλειψης συντονισμού και κρατικής μέριμνας οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια ακόμη και στο ψωμί που από 1-1,5 λίρα, επιτήδειοι το πουλάνε 5-10 λίρες εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση.

Στα αποκαλυπτικά βίντεο από την Αττάλεια, άνθρωποι στοιβάζονται στο δρόμο έξω από κάποιο μαγαζί, με κάποιους να φοράνε προστατευτικές μάσκες ή να προσπαθούν να καλύψουν το στόμα τους και τη μύτη τους.

Κυκλοφοριακό χάος και στην Τραπεζούντα

Υπαίθριο παζάρι

Σκηνές πανικού και σίγουρα απαγορευμένες με τον κοροναϊό να κολλάει ευκολότερα από κάθε άλλο ιό με τις κοινωνικές επαφές και στο υπαίθριο παζάρι που στήθηκε στην Αττάλεια. Επιτήδειοι δε, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο του κόσμου πουλάνε το ψωμί έως και 10 λίρες.

Ο λόγος πανικού το «λουκέτο» σε 31 πόλεις

Με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών από την πανδημία του κοροναϊού να εμφανίζει ραγδαία αύξηση στην Τουρκία, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» σε 31 πόλεις για δύο ημέρες σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διάδοσης του φονικού ιού.
Η χώρα μετρά ήδη 1.006 νεκρούς και 47.029 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, στο λουκέτο συμπεριλαμβάνονται και η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: