Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ: Τι προβλέπεται για εργαζομένους, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, ιδιοκτήτες ακινήτων και δανειολήπτες

Δύσκολη για εκατομμύρια πολίτες θα είναι η επόμενη μέρα όταν λήξουν τα μέτρα προστασίας και βρεθούν χωρίς εισοδήματα, χωρίς δουλειά και με... βερεσέδια σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, εταιρείες ρεύματος, τηλεφωνίας και αλλού.
Η αναστολή πληρωμών είναι μια ανακούφιση, αλλά παράλληλα μεταθέτει το πρόβλημα για το φθινόπωρο.
Η αδυναμία να βρεθεί μια ρηξικέλευθη λύση σε επίπεδο Ευρωζώνης, ώστε να υπάρξει επούλωση των πληγών στην παρούσα φάση με... τη στήριξη εισοδημάτων αλλά και το "κούρεμα" χρεών, οξύνει καθημερινά το πρόβλημα για τους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα φέρει και άλλα μέτρα στήριξης τον Μάιο και τον Ιούνιο, ωστόσο, τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται σημαντικά και το μόνο που μένει είναι η ελπίδα ότι θα βρεθεί μια αξιόπιστη λύση εντός της Ευρωζώνης.
Γιατί, αν δεν βρεθεί, τότε η Ευρώπη απειλείται με διάσπαση ή με κοινωνική αναταραχή και μια άνευ προηγουμένου τραγωδία για εκατομμύρια πολίτες.

Τα μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, δίνουν μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι δεν ξέρουμε την ένταση και την έκταση της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο σε διεθνές όσο και εσωτερικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι στο Eurogroup έγινε... σφαγή, δείχνει ότι οι βορειοευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί δεν αντιλαμβάνονται ότι τα μνημόνια που θα ζητήσουν για τις υπόλοιπες χώρες θα γίνουν ο... τάφος τους, αφού θα πληγούν ανεπανάρθωτα οι οικονομίες τους.
Σε πανευρωπαϊκό αλλά και εγχώριο επίπεδο λαμβάνονται μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας αλλά και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, ώστε να αντέξουν τους επόμενους μήνες και έως ότου υπάρξουν έστω κάποια θετικά δείγματα για μια δειλή επιστροφή στην κανονικότητα.

Δείτε αναλυτικά στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου τι προβλέπεται σε επίπεδο μέτρων για εργαζομένους, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, ιδιοκτήτες ακινήτων και δανειολήπτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: