Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού του Γιώργου Μπαλταδώρου - O αντιπτέραρχος ε.α. Παναγιώτης Μανούσος μιλά για την τραγωδία [Βίντεο]

Η σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού του Γιώργου Μπαλταδώρου -Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Παναγιώτης Μανούσος, αντιπτέραρχος ε.α και Επίτιμος Αρχηγός Αρχηγείου τακτικής Αεροπορίας, μιλά για το τραγικό δυστύχημα στην Σκύρο, αλλά και για τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβει η πολιτεία για την οικογένεια του ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου...

«Με τα δεδομένα που υπάρχουν, οπωσδήποτε ο παράγων καιρός έπαιξε το ρόλο του. 
Ο ανθρώπινος παράγων επίσης έπαιξε το ρόλο του, φαίνεται εκ πρώτης όψεως να αποκλείουμε κάποια μηχανική βλάβη, κι αυτό όμως θα αναλυθεί με όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Φαίνεται ότι ο κύριος παράγων που έπαιξε ρόλο ήταν ο καιρός. 
Θα πρέπει να αφήσουμε την αεροπορία να αναλύσει το όλο συμβάν, μιλάμε όμως για την τάξη των 5-6-7 δευτερολέπτων. Η δυνατότητα αντίδρασης ήταν μικρή, αναλογιζόμενοι ότι το ύψος των αεροσκαφών ήταν σχετικά χαμηλό. 
Το συμβάν αυτό, χτυπάω ξύλο να είναι το τελευταίο, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο. 
Η αεροπορία έχει χύσει πάρα πολύ αίμα για να εκτελέσει την αποστολή της... Θυμάμαι από το 1974 πάρα πολλά ατυχήματα, ο Τύπος τα δημοσιεύει, με όλους τους τύπους των αεροσκαφών στην εκτέλεση της αποστολής. Η εκτέλεση της αποστολής είναι δύσκολη, εκ των πραγμάτων μερικές φορές για τις αναχαιτίσεις των τουρκικών διεισδύσεων γίνεται δυσκολότερη. 
Οι αεροπόροι μας πρέπει να πιστέψουμε σίγουρα ότι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. 
Τιμή σε αυτούς που φεύγουν, αλλά και αυτούς που μένουν, την οικογένεια, τα παιδιά του θα πρέπει να τα προσέξουμε. 
Η ηγεσία της αεροπορίας γνωρίζει τα θέματα, τα έχει προωθήσει, επιμένει. Εξαρτάται από την πολιτική ηγεσία να εφαρμόσει ορισμένα βασικά πράγματα, ιδιαίτερα για αυτούς που μένουν»




Δεν υπάρχουν σχόλια: