Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε το διακύβευμα των εκλογών, σε ετοιμότητα η ΝΔ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως μέσα στο 2018 ο πρωθυπουργός, παρά τα όσα επισήμως διακηρύττει, θα προχωρήσει στη διενεργειά τους.
Αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί στην ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στην κατάλληλη προετοιμασία του...
κομματικού μηχανισμού, ώστε οι όποιες εξελίξεις να μην τον βρουν απροετοίμαστο.
Στην Πειραιώς θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να αφήσουν ούτε μία μέρα να πάει χαμένη, μια και δεν αποκλείουν ακόμα και το σενάριο ενός άμεσου εκλογικού αιφνιδιασμού από το Μέγαρο Μαξίμου, μέσα στους λίγους επόμενους μήνες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα επέστρεψε στην Αθήνα, μετά από την ολιγοήμερη πασχαλινή ανάπαυλα στην Τήνο και από το πρωί της Τρίτης το κόμμα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς. 
Οι πρώτες συσκέψεις έχουν ήδη προγραμματιστεί, ενώ με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του κ. Μητσοτάκη την Πέμπτη στην ένωση ανταποκριτών ξένου Τύπου. Εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετεί για όλα τα ανοιχτά ζητήματα και θα περιγράψει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως μέσα από το πασχαλινό μηνυμά του φρόντισε να αποκαλύψει ορισμένα από τα βασικά στοιχεία, τα οποία θα θέσει υπόψιν των πολιτών, ζητώντας τη ψήφο τους. Με άλλα λόγια παρουσίασε το πλαίσιο, για την ΝΔ, του διακυβεύματος της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
“Ξέρω πως για πολλούς Έλληνες η ελπίδα της Ανάστασης ξεθωριάζει μέσα στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Η σκέψη μας είναι κοντά τους κατά τις Άγιες τούτες Ημέρες. Γιατί με αλληλεγγύη και ομοψυχία, ενωμένοι και χωρίς αναίτιους διχασμούς, θα βγούμε όλοι μαζί από τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι θα επιμείνει σε μία σειρά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κόντρα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνηθίζουν να επισημαίνουν στην ΝΔ:
- Στο επίκεντρο της πολιτικής βάζει τους οικονομικά αδύναμους. Πληροφορίες θέλουν την ΝΔ στο προσεχές διάστημα να παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την μείωση των καθημερινών εξόδων των νοικοκυριών, μέσα από την αξιοποίηση των εταιριών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του δημοσίου. 
“Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει προσλήψεις στο δημόσιο, θέλοντας να αυξήσει την κομματική του πελατεία, εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις κρατικές δομές για να πάρουν ανάσα όλοι οι φορολογούμενοι” τονίζει στο liberal.gr συνομιλητής του κ.Μητσοτάκης. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΝΔ θα επιμείνει μεταξύ των άλλων στον τομέα του ρεύματος αλλά και της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.
- Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Πειραιώς θα είναι προσανατολισμένο στο θετικό λόγο και όχι στις “διχαστικές” λογικές. Ηδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του, έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα ακολουθήσει την πόλωση , στην οποία επενδύει ο κ.Τσίπρας θέλοντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα και πιο αραιά πλέον η Πειραιώς απαντά σε επιθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ επιχειρεί να θέσει τη δική της ατζέντα μέσα από θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.
- Οσο η απόσταση προς τις κάλπες θα μικραίνει, τόσο στην ΝΔ θα ακούγεται και πιο έντονα η έννοια της “ενότητας”. 
Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αναγκαία προυπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η ομοψυχία των Ελλήνων. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τονίσει πως μετά από οχτώ χρόνια μνημονίου οι αντοχές των πολιτών έχουν φτάσει στα “κόκκινα”, με τον κίνδυνο της έκρηξης να αποτελεί έναν εφιάλτη που παραμονεύει. 

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζει νέο κύκλο περιοδειών στη χώρα, θέλοντας ουσιαστικά να σηματοδοτήσει και την αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές κάλπες.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: