Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Απασφαλισμένη χειροβομβίδα για το Μαξίμου ο Ιβάν: Ανησυχούν για την επόμενη κίνηση Σαββίδη

Για τον απρόβλεπτο και βαθιά πληγωμένο κυρίως στο γόητρο, Ιβάν Σαββίδη, ανησυχούν τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου και για τις επόμενες κινήσεις του, καθώς το εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο της Τούμπας και όλα αυτά τα τραγικά που ακολούθησαν λειτουργούν ξεκάθαρα εναντίον της Κυβέρνησης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, που έχει λάβει την ελληνική ιθαγένεια, θεωρεί τον εαυτό του επενδυτή, και είναι, αφού κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την οικονομική ευρωστία του – αν και κατά καιρούς γράφονται πολλά για την προέλευση των χρημάτων του.
Επίσης θεωρεί εαυτόν υποστηρικτή της συγκυβέρνησης, χωρίς μάλιστα να το έχει κρύψει αν υπολογιστεί πως έχει καλέσει όλους να ψηφίζουν 100% Τσίπρα, έχει φωτογραφηθεί δεκάδες φορές με υψηλούς αξιωματούχους του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια έχει προβλέψει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βγει ποτέ πρωθυπουργός...
Είναι επίσης συνομιλητής του Πρωθυπουργού και στενών του συνεργατών, παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις είχαν παγώσει, ειδικά μετά τις παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα.
Άλλωστε, η συγκυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, έχει ανταποδώσει τη στήριξη αυτή. Ανοιχτά και με σαφήνεια, ακόμη και από το βήμα της Βουλής.
Παρόλα αυτά, οι σχέσεις με τον εταίρο κυβερνήτη, τον Πάνο Καμμένο δεν έχουν παγώσει, κάτι που δεν κρύβουν ή δεν έκρυβαν μέχρι τα τελευταία γεγονότα.
Βέβαια ο Πάνος Καμμένος δεν τοποθετήθηκε επί των τελευταίων εξελίξεων. Το απέφυγε επιμελώς στο πλαίσιο της αφωνίας που έχει επιλέξει μετά και την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Όμως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε. Οι παρεμβάσεις του ήταν γενικού περιεχομένου. Όπως και η απόφαση που έλαβε για διακοπή του πρωταθλήματος, έβαλε όλες τις ομάδες στο παιχνίδι.
Ουσιαστικά επέλεξε να κάνει διάχυση ευθυνών και όχι να ζητήσει από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού να προαναγγείλει τη σε βάθος έρευνα και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.
Δεν τόλμησε. Με γενικόλογες αναφορές και ακόμη περισσότερες γενικόλογες εξαγγελίες περί πάταξης των φαινομένων αυτών στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εξαγγελιών ίδιων με αυτές του 2015, του 2016 και του 2017.
Και για την προστασία του αλλά και του συνόλου της συγκυβέρνησης ενδεχομένως έπραξε ορθώς. Αφού κανείς δεν γνωρίζει τις αντιδράσεις. Όπως κανείς δεν γνωρίζει τι γνωρίζει ο επενδυτής ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και άλλων πολλών εταιρειών. Που είναι πληγωμένος δεχόμενος πανταχόθεν σκληρή κριτική. Έχει πληγωθεί το εγώ του και το γόητρό του.

Μητσοτάκης για Σαββίδη: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε άλλου είδους χώρες»

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών με σημαντικούς αξιωματούχους. Εχθές, σε ομιλία του στο «Μπόστον Κόλετζ», επιτέθηκε, τονίζοντας την τραγική εικόνα «ενός ολιγάρχη που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο ενός ποδοσφαίρου με όπλο επειδή δεν του άρεσε η απόφαση του διαιτητή. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε άλλου είδους χώρες» συνέχισε. «Όταν μιλάμε για υγιείς θεσμούς, τότε αναπόφευκτα πρέπει να αναφερθούμε στο Κράτος Δικαίου».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε και τους λαϊκιστές που όταν έρχονται στην εξουσία, είτε οι δεξιοί είτε οι αριστεροί λαϊκιστές, συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο.
«Πάντα επεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, προσπαθούν να ελέγξουν τα MME και επιτίθενται ανηλεώς στους πολιτικούς τους αντιπάλους» δήλωσε. «Και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά παρατηρούνται στην Ελλάδα.»
Ουσιαστικά, η Πειραιώς καταγγέλλει την κυβέρνηση Τσίπρα για τη «νέα διαπλοκή» που επιχειρεί να κτίσει ενώ υποτίθεται ότι σηκώνει τη σημαία της κάθαρσης κατά της «παλιάς διαπλοκής». Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν εκλεκτός και των δυο κυβερνητικών εταίρων.

Η ΝΔ τον είχε χαρακτηρίσει «λαγό» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά κρίθηκε αντισυνταγματικός στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο ολιγάρχης είχε χαρακτηρίσει τον Τσίπρα «Πούτιν» και είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει πρωθυπουργός. Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε και η τροπολογία που τελικά αποσύρθηκε για τη διαγραφή του προστίμου των 38 εκατομ. που είχε επιβληθεί για λαθρεμπόριο στην ΣΕΚΑΠ που είναι ιδιοκτησίας Σαββίδη.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος εδώ και τρία χρόνια χτίζουν ένα νέο καθεστώς διαπλοκής» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. 
«Χρησιμοποιούν επιχειρηματίες άλλοτε για να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κι άλλοτε για να ισοφαρίσουν τους τραγικούς χειρισμούς τους στο θέμα των Σκοπίων» συνέχισε. Πολλά στελέχη αφήνουν σαφείς αιχμές ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να εξασφαλίσει την ανοχή του προέδρου του ΠΑΟΚ στο σκοπιανό (πρωτοστάτησε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης) με «αντάλλαγμα» ένα πρωτάθλημα.
«Να γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάθαρση ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε πουθενά αλλού» δήλωσε η κυρία Σπυράκη. «Έχουν βουλιάξει οι ίδιοι στη λάσπη της διαπλοκής και είναι ανήμποροι να εφαρμόσουν το νόμο. Και επικίνδυνοι όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και για τον τόπο. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: