Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παραχώρηση του Κάστρου Ρόδου από Τσίπρα στη Novartis καταγγέλλει ο Σαμαράς [έγγραφο – ντοκουμέντο]

Την αντίδραση των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» του Σαββάτου στο οποίο γίνεται λόγος για δύο συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Novartis μέσα σε τρεις μήνες στο τέλος του 2012 και τις αρχές του 2013.
Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επισημαίνουν ότι η πρώτη συνάντηση που επικαλείται η εφημερίδα στις 17 Δεκεμβρίου 2012 ήταν συνάντηση που έγινε δημόσια στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία εκπροσώπων 13 άλλων πολυεθνικών εταιρειών – όπως αναφέρει ρητά στη μήνυσή του «κατά της συμμορίας» ο Αντώνης Σαμαράς ενώ η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου 2013 δεν έγινε ποτέ...
Υπενθυμίζουν επίσης ότι την ακριβώς επόμενη ημέρα, την 1η Μαρτίου του 2013 ο κ. Φρουζής συναντάται στην Βουλή με τον κ. Τσίπρα και ασκούν την ίδια σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά για τη μείωση του φαρμακευτικού κέρδους..
«Το ότι συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Φρουζή, το «αποκαλύπτει» άλλωστε και η σημερινή «Αυγή». Διαψεύδεται επομένως η αγωνιώδης προσπάθεια Τσίπρα να πείσει ότι ποτέ δεν συνάντησε τον αντιπρόεδρο της NOVARTIS.
Αν έχουν ακόμα ψυχραιμία, ας διαβάσουν την «Αυγή» της εποχής (2/3/2013) , καθώς οι δηλώσεις Τσίπρα και φαρμακοβιομηχανίας είχαν ως κοινό στόχο την πολιτική Σαμαρά» συμπληρώνουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι «η γελοία συμμορία διασύρεται και πάλι» καθώς «προσπαθούν μάταια να πλήξουν τον Αντώνη Σαμαρά με φαντασιώσεις, τερατολογίες, ασύστολα ψεύδη και ατέλειωτη λάσπη».
«Σε σχέση με το σημείωμα που αναφέρει κάποιον «SAMARA», μαζί με δημοσιογράφους και υπαλλήλους της Novartis, καλό θα είναι να μην εκτίθενται… Τους ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ είναι ο Αντώνης Σαμαράς!» προσθέτουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
Ερωτούν, τέλος, ότι τη στιγμή που «επί ενάμιση χρόνο η συμμορία διατυμπανίζει ότι το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους» είναι η υπόθεση NOVARTIS, γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πριν από έξι μόλις μήνες, ΕΓΚΡΙΝΕΙ το αίτημα της NOVARTIS και ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ το ιστορικό παλάτι της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, για την πραγματοποίηση… πολυτελούς δείπνου της εταιρίας;».
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά η επίμαχη απόφαση εκδόθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017. «Τόσο άθλιοι! Τόσο υποκριτές! Θα τούς πάμε μέχρι τέλους…!» καταλήγουν στη δήλωσή τους.
Lykavitos.gr αποκαλύπτει το Έγγραφο – Ντοκουμέντο της παραχώρησης του Κάστρου της Ρόδου από τον Τσίπρα στη Novartis
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρήθηκε ο Προμαχώνας του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου στη Novartis, την εταιρεία που εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων και γιατρών.
Σύμφωνα με την απόφαση, το υπουργείο παραχώρησε τον εμβληματικό χώρο στο νησί των Δωδεκάνήσων για την εκδήλωση της φαρμακευτικής εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2017,με την υπογραφή της αρμόδιας υπουργού, Λυδίας Κονιόρδου, να συνοδεύει την απόφαση που ρύθμιζε τις λεπτoμέρειες της συμφωνίας.
Η συμφωνία παραχώρησης του αρχαιολογικού χώρου διέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/126463 (ΦΕΚ β’ 3046/2011), η οποία προβλέπει επακριβώς το τίμημα για τη χρήση του χώρου.
Όπως προκύπτει από έναν πρόχειρο υπολογισμό του κόστους, η Novartis κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 2.800 ευρώ κατ’ ελάχιστον.
Το παραπάνω ποσό προκύπτει αν συνυπολογιστούν όσα προβλέπονται από την ΚΥΑ, σύμφωνα με τα οποία το κόστος χρήσης ανέρχεται σε 1.500 ευρώ ανά ημέρα, το κόστος δοκιμής του χώρου, 300 ευρώ ανά ημέρα, αλλά και το ποσό που πρέπει να καταβληθεί αν στον χώρο ληφθούν φωτογραφίες, το οποίο είναι υψηλό, αφού αγγίζει τα 1.000 ευρώ.
Έξι μήνες μετά, στο αρχείο και στα γραφεία των στελεχών που τον περασμένο Σεπτέμβριο έφτασαν στη Ρόδο και απόλαυσαν το δείπνο τους υπό τη σκιά του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου ενδέχεται να υπάρχει ενημερεωτικό και διαφημιστικό υλικό για το συγκεκριμένο γεγονός, στο οποίο αναγράφεται ότι «ο χώρος παραχωρείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: