Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αγρίεψαν οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Μαλώνουν και για τον Σαββίδη

Nick Paleologos / SOOC
Nick Paleologos / SOOC

Οι τριγμοί στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ξεκίνησαν με το Σκοπιανό, συνεχίστηκαν με το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών και σήμερα κλιμακώθηκαν λόγω Ιβάν Σαββίδη.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως μέσα σε δύο ημέρες ξέσπασαν δύο κόντρες ανάμεσα σε βουλευτές των δύο κομμάτων, ακόμα και ανάμεσα σε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτή του Πάνου Καμμένου. Και μετά από τις «αψιμαχίες» ήρθε και το άδειασμα του κυβερνητικού εκπροσώπου...
Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Υπενθυμίζεται πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση είχε φιλικές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη.
Παπαχριστόπουλος: Ναι, η κυβέρνηση είχε φιλικές σχέσεις με τον Σαββίδη
«Η γνώμη μου είναι ότι ο κ. Σαββίδης είχε κάποιες φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, δεν το αρνούμαι, αλλά είναι κάτι που θα περάσει. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος.
Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι εκείνος που λέγεται ότι έφερε σε επαφή την κυβέρνηση με τον Ιβάν Σαββίδη ήταν ο Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπογράμμισε πως «κάθε επιχειρηματίας θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση».

Αδειασμα από Τζανακόπουλο 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Παπαχριστόπουλου και τις σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στην ενημέρωση των συντακτών: «Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία. Προσπαθεί να διευκολύνει οποιαδήποτε επένδυση που μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας. Κανένα άλλο σχόλιο δεν έχω επ’ αυτού».
Ξυδάκης: Ο αριθμός των ζητημάτων που διαφωνούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυξάνεται
Τα σύννεφα στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έχει διαπιστώσει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο αριθμός των ζητημάτων που διαφωνούν τα δύο κόμματα αυξάνεται. 
Σε συνέντευξη του στον ραδιόφωνο του 24/7 στους 88,6 ο Νίκος Ξυδάκης υποστήριξε ότι «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει δώσει αποτελέσματα, αλλά μπορεί να ήρθε ο καιρός να ξανασυζητήσουμε κάποια πράγματα». Ο κ. Ξυδάκης είπε ακόμη ότι «η κυβέρνηση προχωράει, υπάρχουν προβλήματα, αλλά αν μπει στο τραπέζι θέμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα το δούμε. Άλλωστε η πολιτική είναι πάντα μια διαχείριση κρίσεων».
Εν συνεχεία υποστήριξε ότι «στην πολιτική μπορούν να σκάσουν πράγματα στα χέρια σου και εκεί φαίνεται η διαχείριση και ο καπετάνιος».
Βουλευτής των ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον Σαββίδη και επιτίθεται στον Βασιλειάδη
Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ιβάν  Σαββίδη μεταφέρθηκε και μέσα στη Βουλή με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Η νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη (ΣΥΡΙΖΑ) και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιώργο Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ). Ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου εμφανίστηκε στη Βουλή υπερασπιστής του Ιβάν Σαββίδη και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού. 
Συγκεκριμένα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε «Είμαστε η μόνη χώρα που πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξέρουμε ποια ομάδα θα το πάρει. Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη ομάδα έπαιρνε τους αγώνες και αυτό το έχουμε ζήσει όλοι οι Μακεδόνες στο πετσί μας. Οι ομάδες επάνω έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την αντίπαλη ομάδα και τον διαιτητή. Τώρα, επί δικής σας υπουργίας, δεν χρειάζεται καν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν. Μετά την περσινή τιμωρία, ο ΠΑΟΚ ερχόταν και έμπαινε σε άδειο γήπεδο να παίξει. Θα έπρεπε να απολογηθείτε και καλείστε να απολογηθείτε. Έπαιξε ο ΠΑΟΚ όλο τον πρώτο γύρο χωρίς φιλάθλους στην Τούμπα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό».
Σκληρές κουβέντες Δημήτρη Καμμένου - Αννέτας Καββαδία
Την Τετάρτη εξάλλου υπήρξε ένα ακόμα επεισόδιο ανάμεσα σε βουλευτές ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ με βαριές εκφράσεις όπως «ατροφικός ο εγκέφαλος» και «θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων».
Συγκεκριμένα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σχολιάζοντας την συμμετοχή της Αννέτας Καββαδία στο συνέδριο φιλοκουρδικού κόμματο είπε «καταδικάζω δημόσια την πρόσφατη επίσκεψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία και του στελέχους του κόμματος Γιάννη Μπουρνούς» και εξήγησε: «Έχουμε αυτή την όξυνση, πήγαν να μας βουλιάξουν το καράβι, έχουμε δύο Ελληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους, μια ιδιότυπη ομηρία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στον εχθρό του Ερντογάν και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί; Ηταν πολύ άστοχη κίνηση» σημείωσε.
Με αφορμή, μάλιστα, τον χαρακτηρισμό «υπερτροφικό λόγο» του Φώτη Κουβέλη για τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο Δημήτρης Καμμένος κλιμάκωσε την κριτική του: «Εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;».
Με απαξιωτικό τρόπο απάντησε όμως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία στον Δημήτρη Καμμένο μέσω twitter.
«Με τον παραληρηματικό, χυδαίο λόγο του Δ.Καμμένου, δεν αξίζει να ασχοληθώ» έγραψε στο twitter της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Η δουλειά μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης-όπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμή-είναι πολύ σοβαρότερη από τις ύβρεις ενός θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων...».
Το άδειασμα Κουβέλη σε Καμμένο για τα περί ομηρίας 
Από τις διαφωνίες και τις διαφοροποιήσεις πάντως δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ , Πάνος Καμμένος, τον οποίο «άδειασε» την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός του Φώτης Κουβέλης. Το νέο μέλος της κυβέρνησης χαρακτήρισε υπερτροφικό λόγο τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχε πει ο υπουργός Αμυνας.
«Aς κρατήσουμε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Νομίζω ότι ο υπερτροφικός λόγος ο οποίος διατυπώνεται από διάφορες πλευρές, περί ομηρίας, αιχμαλωσίας ή όλα τα άλλα δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε», τόνισε χθες ο Φωτής Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Εκείνο το οποίο διεκδικούμε και μέχρι στιγμής φαίνεται να το έχουμε εξασφαλίσει, είναι να κρατηθεί η υπόθεση στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ως μία δικαστική υπόθεση», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.
Μάλιστα σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε μία φράση για να αναφερθεί στο γεγονός ότι έχει χρονοτριβήσει η υπόθεση.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: